ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΥΝΤΟΠΙΤΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΑΞΑΔΕΣ- Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ

Τα λεγόμενα του κυρίου Τουγρούλ Μεστάν Τσαβούς

Tugrul

Κείμενο του ιστολόγιου 28/10/2013

Είδαμε σε βίντεο τον συγκεκριμένο κύριο να μιλά σε τουρκικό εθνικιστικό κανάλι και είπαμε να σας μεταφέρουμε τμήμα των δηλώσεων όπως τις ακούσαμε

Καταρχήν ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Rumeli TV και εσάς κύριε Φεβζί για την ευκαιρία που μας δίνετε.

Ήμουν στην Γαλλία. Οι νέοι του χωριού εδώ σε γενικές γραμμές εργάζονται σε ναυπηγεία στην Γερμανία, στη Γαλλία και στην Αγγλία. Μπορούμε δηλαδή να το θέσουμε και έτσι. Τις βρώμικες δουλειές της Ευρώπης εμείς τις κάνουμε. Καθώς η ελλάδα δεν διασφάλισε εδώ δυνατότητες εργασίες, εμείς πηγαίνουμε στην Ευρώπη και εργαζόμενοι μέσα στα χημικά και στις μπογιές βγάζουμε τα προς το ζειν. Έτσι αν κοιτάξετε το χωριό μας τα περισσότερα σπίτια είναι σύγχρονα και καινούργια. Και ο μόνος λόγος για αυτό είναι ότι οι νέοι μας δουλεύουν στο εξωτερικό. Η Ελλάδα εδώ δεν βοήθησε ούτε στο ελάχιστο. Μακάρι να παίρναμε έστω και το ένα τρίτο του μισθού κα να μπορούσαμε να ζούμε δίπλα στις οικογένειες μας και σε συνθήκες υγείας. Δηλαδή εμείς δεν έχουμε λαχτάρα για νέα σπίτια και λεφτά άλλωστε πολλοί άνθρωποι μας πέθαναν από καρκίνο.

…………

Οι άνθρωποι μας στην Ελλάδα δεν μπορούν να συνταξιοδοτηθούν. Διότι χρειάζονται 6.500 μέρες, αλλά σου διασφαλίζεται η δυνατότητα δουλειάς. Εγώ 25 χρονών είμαι και στην Ελλάδα έχω κολλήσει 200 ένσημα.

Δημοσιογράφος : Στην Τουρκία αυτή τη στιγμή χρειάζονται 8.000 μέρες !

Μεστάν : Εεεε ναι και αυτό υπάρχει, και αυτό καλό είναι….

…………

Υπάρχει όμως και το εξής. Γυμνάσιο και λύκειο τελείωσα στην Τουρκία. Και εκπαιδεύτηκα και δούλευα περιστασιακά. Κάποιος δηλαδή που θέλει να δουλέψει στην Τουρκία, μα θα πουλήσει κουλούρια, μα θα πουλήσει λεμόνια στο παζάρι, καλώς ή κακώς θα βγάλει τα προς το ζειν για την οικογένεια του. Εμείς εδώ τα τελευταία δύο χρόνια φτύνουμε αίμα. Αυτός είναι ο βαθμός δυσκολίας του κόσμου εδώ. Διότι η Ελλάδα έχει μια πολιτική. Να μας αφομοιώσει. Γέμισαν την περιοχή εδώ με Ρώσους, ως πρόσφυγες. Πήραν λεφτά από την Ευρώπη. Η ελληνική κυβέρνηση, άσε εμάς, ακόμη και τον ελληνικό λαό τον έκανε στην άκρη και κοιτά να αναπτύξει τους πρόσφυγες. Τελευταία έφεραν και Πακιστανούς στην περιοχή μας. Αυξήθηκαν οι κλοπές, τα επεισόδια.

…………

Για πολλά χρόνια ζούσαν μαζί ελληνικός και τουρκικός λαός και τέτοιο περιστατικό δεν υπήρξε παλιά. Αλλά καθώς λόγω των προσπαθειών που έκανε η Ελλάδα εδώ για να μπορέσει να μας σβήσει, οι πρόσφυγες που έφερε από έξω, πλέον μας βλάπτουν και βλάπτουν και τον ελληνικό λαό.

……………

Θέλουμε να ζούμε ανθρώπινα, τραβήξαμε πολλά πια ζώντας σαν πολίτες β΄ κατηγορίας.

………………….. ¨

Το πλήρες βίντεο μπορείτε να το δείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση

https://www.facebook.com/photo.php?v=625636354145781&set=vb.374822395962019&type=2&theater