ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ

Διαμαρτυρία από τον TAYAD μπροστά στο προξενείο της Ελλάδας

tayad-dan-yunanistan-baskonsoloslugu-onunde-e-5199954_o

Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Οικογενειών Κρατουμένων και Προφυλακισμένων (TAYAD) διαμαρτυρήθηκε για την σύλληψη των ατόμων οι οποίοι διαμαρτυρόμενοι για την κράτηση στην Ελλάδα αγωνιστών, είχαν στήσει σκηνή στην Αθήνα και έκαμναν απεργία πείνας.

Ομάδα 25 ατόμων στις 14:00 συγκεντρώθηκαν μπροστά στο ελληνικό προξενείο στην λεωφόρο Ιστικλάλ στο Μπέϊογλου και άνοιξαν πανό που έγραφε ¨Οι επαναστάτες κρατούμενοι είναι η περηφάνια μας . Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραδίδει τους κρατούμενους μας στον φασισμό της Τουρκίας¨.

Η αστυνομία είχε πάρει μέτρα ασφαλείας στον χώρο, ενώ το δελτίο τύπου ανέγνωσε ο Νουρί Τζιχανγιαντί, Ανέφερε : ¨ Στην Ελλάδα κρατουμένοι για τους οποίους υπάρχει απόφαση απέλασης, άρχισαν στις 24 Σεπτεμβρίου απεργία πείνας. Σήμερα είναι η 28η μέρα της απεργίας πείνας. Για την στήριξη των κρατουμένων, οι σύντροφοι τους που είναι έξω έστησαν σκηνές στην πλατεία συντάγματος και άρχισαν απεργία πείνας. Το ελληνικό κράτος σε 5 μέρες επιτέθηκε 4 φορές και έκαναν 12 συλλήψεις. Το ελληνικό κράτος πρέπει να σταματήσει να επιτίθεται στους αντιστασιακούς¨

Μετά από το δελτίο τύπου η συγκέντρωση έληξε δίχως επεισόδια.

Πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν – DHA