¨ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ¨ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ

Ιεραπόστολοι

2

Η νέα ρύθμιση της Άγκυρας σχετικά με την ολοκλήρωση της αφομοίωσης των Κύπριων, γίνεται μέσω του εξισλαμισμού της Βόρειας Κύπρου. Και δεν είναι κάτι που γίνεται κρυφά, είναι γνωστό σε όλους.

Στις εργασίες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση, καθημερινά προστίθεται ένας ακόμη κρίκος.

Γίνονται συνεχώς βήματα για την εξάλειψη των Κυπρίων από αυτή την περιοχή.

Θεολογικά κολλέγια, σχολές, μαθήματα Κορανίου, αυτή η φούρια για τα τζαμιά, τα συστήματα για το εζάν…

Γνωρίσαμε και τα θρησκευτικά σχολεία-οικοτροφεία. Οι επενδύσεις και τα χρήματα που δαπανώνται σε τζαμιά και ιμάμηδες είναι περισσότερα από αυτά που επενδύονται σε σχολεία. Και ενώ διορίζονται ιμάμηδες σε τζαμιά που δεν έχουν κόσμο, δεν γίνονται διορισμοί δασκάλων σε σχολεία όπου οι μαθητές περιμένουν ακόμη δασκάλους. Σχεδόν κοντεύει να τελειώσει το πρώτο μισό της σχολικής περιόδου, και το υπουργείο ακόμη προσπαθεί να καλύψει τα κενά των δασκάλων…

Τζαμί χωρίς ιμάμη δεν υπάρχει, ενώ σχολεία χωρίς δάσκαλο πολλά.

Και πολλά άλλα μέτρα είναι προς την κατεύθυνση του καθορισμού της ζωής από την θρησκεία. Εγκαίνια που γίνονται με προσευχές και με την ευχή ¨Υa allah bismillah¨… Ορόσημα που σύμφωνα με τα μυαλά της Άγκυρας είναι σημαντικά για τον εξισλαμισμό. Αυτή η επίθεση δεν γίνεται από μια πλευρά αλλά καθώς είναι συστηματική και σχεδιασμένη, γίνεται από πολλές πλευρές.

Παράλληλα με τις προσπάθειες που έχουν ως στόχο τις μάζες, γίνονται και μεμονωμένες προσπάθειες…Ένα είδος ιεραποστολικής προσπάθειας. Κατευθύνεται σε άντρες και γυναίκες.

……………

Ας αναφερθούμε σε ένα χαρακτηριστικό περιστατικό ! Ο άνθρωπος είναι ένας Κύπριος…Μιλάμε για έναν κανονικό Κύπριο λοιπόν…Ένας εξ αυτών. Γύρισε από την δουλειά του στο σπίτι και ξεκουράζεται. Που και που πίνει και ένα-δύο ποτηράκια. Ο γνώριμος τρόπος ζωής των Κυπρίων…

Χτυπά η πόρτα. Βλέπει ένα άτομο που δεν τον ξέρει καλά, απλά έτυχε 1-2 φορές να τον χαιρετίσει στον δρόμο… Όπα, το άτομο ήρθε ως μουσαφίρης. Ε αφού γνωρίζονται εξ όψεως δεν μπορεί να μην τον βάλει μέσα. Ο κύριος όμως αυτός δεν ήρθε για επίσκεψη, αλλά για μια ¨πρόσκληση¨. Αλλά η πρόσκληση δεν είναι ούτε για γάμο, ούτε για γιορτή. Για δείτε γιατί ήταν. Ακολουθεί ο διάλογος :

– Είμαστε μια ομάδα. Κάθε φορά μαζευόμαστε στο σπίτι κάποιου και συζητάμε

– Τι είδους συζητήσεις είναι αυτές ;

– Συζητάμε με αγάπη γύρω από την θρησκεία και από τα θρησκευτικά θέματα. Είδαμε λοιπόν και σε σένα μια κλίση προς το Ισλάμ. Θέλουμε να σε δούμε ανάμεσα μας. Η επόμενη συνάντηση θα γίνει στο σπίτι μου, σε περιμένουμε και εσένα.

– Εγώ βλέπω διαφορετικά αυτά τα πράματα. Μάλιστα μου αρέσει και πίνω και ποτό.

– Μην πίνεις ποτά. Πιες τσάι. Θα ευχαριστηθείς πιο πολύ. Και θα πάρουμε και το παιδί σου στο θεολογικό Κολλέγιο Haspolat.

Όπως φαίνεται ο κύριος μπήκε στο θέμα απευθείας. Χωρίς να το βασανίζει πολύ. Προφανώς στο πρόγραμμα του έχει και άλλες πόρτες να χτυπήσει για ¨επίσκεψη¨.

Με έκπληξη παρατηρούμε πια τις ορατές αλλαγές στο περιβάλλον μας.

Πολλοί οι οποίοι έζησαν το Ισλάμ ως Κύπριοι και πέρασαν πολλά χρόνια έτσι, τώρα έλκονται προς τον τρόπο της Τουρκίας, και αρχίζουν να αλλάζουν, να βάζουν μαντίλες και να κάνουν ναμάζια…

Παρόμοιες προτάσεις ακούγαμε πως γινόταν στα παιδιά που σπουδάζουν στην Τουρκία σε εστίες, ιδιαίτερα στα κορίτσια. Ακούγαμε για οικονομική βοήθεια που δίνεται με αντάλλαγμα το κορίτσι να βάλει την μαντίλα… Τώρα λοιπόν η Τουρκία αυτές τις ιεραποστολές τις εξήγαγε και στην χώρα μας. Προετοιμαστείτε ! Μπορεί μια μέρα να χτυπήσει και η δική σας πόρτα !…

Μια κοινότητα ακόμη και με γενοκτονία δεν μπορείτε να την εξαφανίσετε. Αλλά μια κοινότητα –όποιος και αν είναι ο αριθμός της- μπορείτε να την εξαφανίσετε αν αλλάξετε την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής της. Αυτό είναι λοιπόν το είδος της ¨εξαφάνισης¨ που αντιμετωπίζουν τώρα οι Κύπριοι. Καθημερινά διαβρώνεται η κουλτούρα τους. Αρχίζουν τα φαγητά, τα ποτά, τα ρούχα, η μουσική, ο τρόπος γλεντιού, ο τρόπος λύπης και η γλώσσα να καθορίζονται από την θρησκεία….

………

Από την μια μεριά δηλαδή οι Κύπριοι εξουδετερώνονται αριθμητικά, και από την άλλη υποχρεώνονται πολιτισμικά σε μια μεγάλη αλλαγή.

Σκεφτείτε το προφίλ του ανθρώπου που στήνεται στην Βόρεια Κύπρο ! Το προφίλ αυτό δεν συνάδει καθόλου με την αντισυμβατική ζωή των Κυπρίων. Με αυτή την πορεία σε 15-20 χρόνια δεν θα έχει απομείνει γεύση από Κύπριους.

Και για όσο τα κόμματα μας, οι πολιτικοί μας, οι εκπρόσωποι μας, οι συνδικαλιστές μας, οι σύλλογοι μας με τον μεταξύ τους μαξιλαροπόλεμο (στην πλειοψηφία τους) δεν θέτουν στην επικαιρότητα αυτά που γίνονται αλλά τα παραβλέπουν, ουσιαστικά ρίχνουν νερό στον μύλο του κατακτητή.

Τ/Κ εφημερίδα Αφρίκα 28/10/2013

Σχ : Λέτε η Άγκυρα να μην κάνει τα ίδια και στην ελληνική Θράκη ; 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone