ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΛΕΕΙ…

Εσύ είσαι ρε που κρεμάς πανό για την μητρική γλώσσα ;

fft64_mf1683686

Από 1500 λίρες πρόστιμο έκοψε η αστυνομία σε 22 άτομα μέλη του συνδικάτου Eğitim Sen, του κόμματος BDP και του Kürdi-Der για το πανό που κρέμασαν με το οποίο ζητούσαν εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα.

Μπάτμαν – Στο Μπάτμαν, όταν στα πλαίσια των διαμαρτυριών με αίτημα την εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα κρεμάστηκε σε διαμαρτυρία ανάλογο πανό, η αστυνομία έκοψε 1500 λίρες πρόστιμο σε κάθε ένα από τα 22 μέλη που μετείχαν, με το αιτιολογικό της ¨μόλυνσης περιβάλλοντος ¨.

fft78_mf1683698

Αντιδρώντας στην ποινή αυτή ο πρόεδρος του παραρτήματος Μπάτμαν του συνδικάτου Eğitim-Sen Μπουλέντ Χατούν δήλωσε : ¨ Έγινε μια εκδήλωση στο Μπάτμαν σχετικά με την μητρική γλώσσα, συγκεντρώσαμε υπογραφές, και ταυτόχρονα κρεμάσαμε ένα πανό σχετικά με την μητρική γλώσσα. Σχετικά με αυτήν την εκδήλωση κόπηκε πρόστιμο 1.500 λιρών σε 7 συναδέλφους μας. Οργανώσαμε μια σειρά από εκδηλώσεις για να δώσουμε μήνυμα στην κοινωνία. Έλα όμως που όταν τέθηκε το θέμα σχετικά με την μητρική γλώσσα, ακολούθησε μια απερίσκεπτη προσέγγιση. Εκεί είχαν κολλήσει αφίσες διάφοροι άλλοι φορείς, αλλά σε κανέναν τους δεν κόπηκε πρόστιμο, πρόστιμο κόπηκε μόνο στην αφίσα που αφορούσε την μητρική γλώσσα. Δεν βρίσκουμε σωστό και δεν αποδεχόμαστε, από την μια να ανακοινώνονται πακέτα εκδημοκρατισμού και από την άλλη να μας κόβουν πρόστιμα για την εκδήλωση μας σχετικά με την μητρική γλώσσα.

………….

Εφ. Ραντικάλ 4/10/2013

Σχ : Οι Κούρδοι ζητούσαν εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα. Ε η αστυνομία βρήκε τρόπο να τους ¨κανονίσει¨….