ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ 17 ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ

Πρέπει να υπάρξει λογοδοσία για το ¨κράτος των 17 χιλιάδων αγνοουμένων¨

ist-04102103-yakayder-aciklama1

Ο σύλλογος YAKAY-DER, μετά από την μήνυση σε βάρος του τότε Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Μεχμέτ Αγάρ, και των Ιμπραήμ Σαχίν, Κορκούτ Εκέν και άλλων 12 για ¨σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και δολοφονία¨ σχετικά με την δολοφονία του Αμπντουλμετζίτ Μπασκίν το 1993, οργάνωσε στα γραφεία του μια συνέντευξη τύπου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Βελάτ Ντεμίρ ανέφερε πως αν δεν υπάρξει λογοδοσία για τις ¨χίλιες επιχειρήσεις¨ για τις οποίες είχε κάνει λόγο παλιότερα ο Μεχμέτ Αγάρ και για τις 17 χιλιάδες κρατικές δολοφονίες, δεν θα μπορέσει να επέλθει δικαιοσύνη. Ο Ντεμίρ ανέφερε πως ως συγγενείς των αγνοουμένων ζητάνε την διεύρυνση των πλαισίων της έρευνας και απεύθυνε το εξής ερώτημα :

Σχετικά με την περίοδο όπου ο Αγάρ ήταν Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής και έπειτα υπουργός Εσωτερικών, όταν δηλαδή έγιναν πολιτικές δολοφονίες, μοιράστηκαν όπλα στην Χεζμπολλάχ, και τα χαμένα όπλα μοιράστηκαν στην Χεζμπολλάχ στο Μπάτμαν, δεν θα κάνετε έρευνα ;

Ο Ντεμίρ ανέφερε πως ως συγγενείς αγνοουμένων έχουν παρουσιάσει όλα τα έγγραφα σχετικά με τους δράστες, τους μάρτυρες, τις δολοφονίες και τις εξαφανίσεις, αλλά παρ΄όλα αυτά δεν κινήθηκε καμία διαδικασία.

ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΔΕΝ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Ο Ντεμίρ ανέφερε πως ο Μεχμέτ Αγάρ είναι ο υπεύθυνος των ¨χιλίων επιχειρήσεων¨ στην δεκαετία του 90 και δήλωσε : ¨ Με μια μόνο δίκη δεν μπορείτε να φέρετε δικαιοσύνη. Οι εισαγγελείς έναντι των μηνύσεων που κάναμε παραμέλησαν τα καθήκοντα τους και παρέμειναν σιωπηλοί. Κάνουμε έκκληση προς το υπουργείο : Με μια μόνο δίκη ούτε αποκαλύπτεται η μοίρα των 17 χιλιάδων αγνοουμένων ούτε διασφαλίζεται δικαιοσύνη. Κάντε το καθήκον σας¨.

……….

Koυρδικό Πρακτορείο Φιράτ 4/10/2013

 Σχ : 17 χιλιάδες ¨αγνοούμενοι¨, δηλαδή δολοφονημένοι από το τα όργανα του τουρκικού κράτους… Και έρχεται μετά ο Μπαγίς και κάθε φερέφωνο του στην Θράκη να μας μιλήσουν για δημοκρατία… Δε πάνε να καθαρίσουν καλύτερα πρώτα την κοπριά στο ¨χωράφι ¨τους ; …..