ΠΕΡΙΠΛΟΚΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ

Ισραήλ : Σαφές είναι πως δεν πρόκειται να βελτιωθούν οι σχέσεις με την Τουρκία

fft64_mf1710747

Μετά από την εκ μέρους του υπουργού Εξωτερικών Νταβούτογλου δήλωση στην οποία έδειξε το Ισραήλ σχετικά με το άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Ουάσιγκτον Ποστ και κατηγορούσε την Τουρκία πως κατέδωσε στο Ιράν τους πράκτορες που δούλευαν για το Ισραήλ, ήρθε και η πρώτη αντίδραση από το Ισραήλ

ΤΕΛ ΑΒΙΒ – Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και νυν πρόεδρος της Επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της ισραηλινής βουλής Άβιγκντορ Λίμπερμαν δήλωσε : ¨Δεν ξέρω αν συνέβη ή όχι ένα γεγονός όπως το περιγράφει η Ουάσιγκτον Ποστ. Αλλά το γεγονός πως η Τουρκία κατηγόρησε για το δημοσίευμα το Ισραήλ, δείχνει πως ο Ερντογάν δεν έχει καλή βούληση σχετικά με την εξέλιξη των σχέσεων με το Ισραήλ¨.

Ο Λίμπερμαν μιλώντας στην εφημερίδα Γεντιότ Αχρονότ δήλωσε : ¨ Για αυτό τον λόγο είναι ανάγκη πια η πραγματικότητα να γίνει αποδεκτή, και να σταματήσουμε να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας με την προσδοκία πως μπορούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με την Τουρκία¨.

 Ο Λίμπερμαν είπε πως παρά την κρίση στις πολιτικές σχέσεις, είναι ορατή η ανάπτυξη στις οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών.

DHA 21/10/2013