ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΙΡΑΝΟΥ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ

Δολοφονία ενός ειδικού στον κυβερνοπόλεμο

iran

Στο Ιράν μετά από τις δολοφονίες των πυρηνικών φυσικών, άρχισαν και οι δολοφονίες ειδικών στον πόλεμο του κυβερνοχώρου. Ο Μουτζτεμπά Αχμεντί, εκ των διοικητών του Κέντρου Ηλεκτρονικού Πολέμου βρέθηκε νεκρός. Στην ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης αναφέρεται πως ο Αχμεντί βρέθηκε πυροβολημένος και το πτώμα του βρέθηκε σε δασώδη περιοχή.

Η αγγλική εφημερίδα Τέλεγκραφ έγραψε πως ο ειδικός σε θέματα άμυνας στον κυβερνοχώρο Αχμεντί, βρέθηκε σε δασώδη περιοχή έξω από την Τεχεράνη, πυροβολημένος δύο φορές στην καρδιά. Ο Αχμεντί τελευταία φορά τον είδαν όταν έβγαινε από το σπίτι του να πάει στο Κέντρο Ηλεκτρονικού Πολέμου.

Αστυνομικοί στο Κέρετς ΒΔ της Τεχεράνης ανέφεραν πως η δολοφονία εκτελέστηκε από δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή.

Το Κέντρο Ηλεκτρονικού Πολέμου του Ιράν στην ιστοσελίδα του στο facebook επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αχμεντί και δημοσίευσε σχετικό μήνυμα. Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν πως γίνεται προσπάθεια για τον εντοπισμό της ταυτότητας των δραστών.

Αυτή η επίθεση θύμισε τις δολοφονίες που έχουν γίνει σε βάρος των πυρηνικών φυσικών. Η Τεχεράνη είχε κατηγορήσει ως υπεύθυνο για εκείνες τις δολοφονίες το Ισραήλ. Τελευταία φορά τον Ιανουάριο του 2012 είχε πεθάνει ο πυρηνικός φυσικός Μουσταφά Αχμεντί-Ροσάν, όταν δύο άτομα με μηχανή τοποθέτησαν βόμβα στο αυτοκίνητο του.

Στο Ιράν παρόμοιες δολοφονίες υπήρξαν όχι μόνο σε βάρος των πυρηνικών φυσικών αλλά και σε άτομα-επιστήμονες που δούλευαν στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.

Ενώ ο δυτικός τύπος υποστηρίζει πως το Ιράν στηρίζει με χάκερς το καθεστώς του Μπασάρ Άσαντ που είχαν επιτεθεί ψηφιακά σε οικονομικούς φορείς των ΗΠΑ.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 3/10/2013