ΠΑΝΕ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Πᾶνε κι ἔρχονται οἱ φασίστες

Ὅλο καί θρασσύτεροι

iskece1jpg_h892

Ο Μουσταφά Ντεστιτζί είναι πρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος BBP της Τουρκίας και μας επισκέφθηκε στις 24/9/13 με μία αγέλη – καλά, πείτε την εσείς επιτροπή – 26 ατόμων. Ο Ντεστιτζί ακολούθησε το γνωστό πρόγραμμα επισκέψεων όλων των εξ ανατολών επισκεπτών

μας. Μετά το Προξενείο πήγε γραμμή στον τουρκομουφτή Κομοτηνής Ιμπράμ Σερήφ, πέρασε από το κόμμα των τουρκοφρόνων DEB καί έκανε δηλώσεις σε όλα τα μειονοτικά σωματεία που επισκέφθηκε. Μιλάμε φυσικά για κείνα που λειτουργούν ΠΑΡΑΝΟΜΑ, σαν την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας.

Τώρα το τι δήλωσε εκεί, κυριολεκτικά δεν περιγράφεται. Πλήρης αντιστροφή της πραγματικότητας. Ιδού μερικά χαρακτηριστικά δείγματα:

Περί ανεξιθρησκείας: «Σε όλη την τουρκική και ισλαμική περιοχή τηρείται ίση απόσταση απέναντι σε όλους τους μουσουλμάνους και άλλους ανθρώπους». Δηλαδή όλα αυτά με τους φόνους χριστιανών, με τα βασανιστήρια και τις εκτελέσεις ιερέων (και στην Τουρκία και αλλού), με το ξερίζωμα προαιώνιων χριστιανικών κοινοτήτων δεν υπάρχουν!

Αλλά μη στεναχωριέστε, όπου νάναι εξαφανίζεται κι ο τελευταίος χριστιανός της περιοχής, οπότε μετά θα δείτε την απόλυτη ανεξιθρησκεία. Περί ανάμειξης στα εσωτερικά μας: «Η ευθύνη μας ως κόμμα δεν είναι μόνο για τα 75 εκ που ζούνε στα 780 χιλ τ.χ της χώρας. (…) Η ευθύνη για τους αδερφούς μας στην Δυτική Θράκη είναι στους ώμους μας (…) Τα προβλήματα εδώ είναι και δικά μας προβλήματα.Παίρνοντας τα προβλήματα από εδώ θα τα μεταφέρουμε με ισχυρή φωνή στην τουρκική και παγκόσμια κοινή γνώμη και στην τουρκική κυβέρνηση». Ασχολίαστο.

Περί αμοιβαιότητας: «Η Τουρκία απέδωσε στην μειονότητα της δικαιώματα που ούτε η Λωζάννη δεν αναγνωρίζει, αλλά για κάποιον λόγο δεν είδαμε μέχρι σήμερα το αντίστοιχο από την ελληνική κυβέρνηση (…) Είμαστε ενάντιοι στο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης πριν από την απόδοση με σωστό τρόπο των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας. Οι αρχές της αμοιβαιότητας ισχύουν». Επιμένουν στα περί αμοιβαιότητας οι Τούρκοι. Προφανώς γιατί δεν παίρνουν την απάντηση που πρέπει (στα λόγια μα και στην πράξη) για το τι θα σήμαινε αμοιβαιότητα σε όσα αίσχη έχουν κάνει σε βάρος μας τόσες δεκαετίες. Α, και μεταξύ άλλων ο Ντεστιτζί χαρακτήρισε ύποπτο τον θάνατο του Σαδίκ Αχμέτ το 1995, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τη χώρα μας. Άραγε τι πρέπει να πει κάποιος για να νιώσει αυτή προσβεβλημένη;

 Εφ. Αντιφωνητής 1/10/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone