ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΑΙΝΟΥ (ΕΝΕΖ)

Tσαγίρ : Συμφωνήσαμε για την ίδρυση μουσείου και για την έναρξη δρομολογίων Αίνου-Αλεξανδρούπολης

cayir-ft

Ο Αχμέτ Τσαγίρ-δήμαρχος Αίνου του νομού Αδριανούπολης επισκέφτηκε στις 22 Οκτωβρίου τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη.

Ο δήμαρχος Αχμέτ Τσαγίρ ανέφερε πως συνεργαζόμενοι με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη σε οικονομικό, πολιτιστικό, κοινωνικό και αθλητικό επίπεδο, υπέγραψαν πρωτόκολλο με στόχο την συμβολή στην ενδυνάμωση της επικοινωνίας των πολιτών των δύο χωρών και δήλωσε : ¨Συμφωνήσαμε για την έναρξη δρομολογίων τουριστικού σκοπού με φέριμποτ (που θα μεταφέρει επιβάτες και αυτοκίνητα) μεταξύ Αίνου και Αλεξανδρούπολης, όπως και για την ίδρυση ενός εθνογραφικού, ιστορικού και πολιτιστικού μουσείου μέσα από την συνεργασία του δήμου Αίνου με τον σύλλογο αυτών που μετανάστευσαν από την Αίνο στην Αλεξανδρούπολη και με εργασία που θα κάνει ο δήμος Αίνου στα οθωμανικά αρχεία¨.

 Εφ. Μπιρλίκ 26/10/2013

Σχ : Αναρωτιόμαστε στις δηλώσεις που έκανε ο κ. Λαμπάκης πως να αποκαλούσε την Αίνο ; Αίνο ή Enez ; Και το θέτουμε γιατί ο κύριος Τσαγίρ στις δηλώσεις του ανέφερε την Αλεξανδρούπολη ως Δεδέαγατς (Dedeağaç)…

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone