ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΠΑΙΔΙΩΝ

Μόλις λέχθηκε το ¨Μη μιλάτε τουρκικά¨ αποσύρθηκαν από τον αγώνα

iskecespor2

Ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων-μίνι Αθλητική Ένωση Ξάνθης και Ελπίδες ΠΑΟΚ έμεινε στην μέση λόγω των τουρκικών. Μόλις λέχθηκε το ¨Μη μιλάτε τουρκικά¨ αποσύρθηκαν από τον αγώνα

Στο ματς μεταξύ των αγώνων-μίνι που έγινε στις 19 Οκτωβρίου, αναφέρεται πως κάποιοι γονείς αντέδρασαν όταν ο προπονητής της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης μιλούσε στους παίκτες της στα τουρκικά. Μετά από την συνέχιση των αντιδράσεων ο προπονητής της ομάδας Ερκάν Κιρατζί άφησε στην μέση τον αγώνα.

Σχετικά με το περιστατικό ο προπονητής και μέλος της διοίκησης της Αθλητικής Ένωσης Ξάνθης Χακάν Ισμέτογλου μίλησε στην Γκιουντέμ και είπε : ¨Συμφωνήσαμε με την ομάδα Ελπίδες-ΠΑΟΚ για φιλικό αγώνα των κατηγοριών μίνι, για την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου. Οι ποδοσφαιριστές μας αποτελούνται από γεννηθέντες στα έτη 2006-2007. Η πιο μικρή μας ομάδα. Ο προπονητής της ομάδας αυτής είναι ο φίλος μας ο Ερκάν Κιρατζί. Φυσικά και είχαν έρθει γονείς για να δούνε το ματς. Κατά την διάρκεια του ματς ο Ερκάν ο προπονητής μας φυσικά ορίζει την τακτική στα παιδιά. Και φυσικά αυτές οι συνομιλίες ήταν στα τουρκικά. Σχετικά με την τακτική. Εκείνη την στιγμή εις εκ των γονέων ήρθε και αντέδρασε προς τον προπονητή μας. Του είπε να μην μιλάει τουρκικά. Φυσικά τον απομάκρυναν από εκεί και το περιστατικό τελείωσε πριν πάρει έκταση. Λίγο αργότερα ήρθε ο πρόεδρος της ομάδας και αντέδρασε κατά τον ίδιο τρόπο. Αντέδρασε λέγοντας ¨η πλευρά μας προκαλείται από τις ομιλίες στα τουρκικά, εσκεμμένα το κάνετε ;¨. Μετά από αυτό κι εμείς αποσυρθήκαμε από το ματς. Το περιστατικό μεταδόθηκε στο τοπικό τύπο της Ξάνθης. Από την άλλη ομάδα ήρθαν κάποιοι γονείς και εξέφρασαν την λύπη τους για το περιστατικό και ζήτησαν να μην διακοπεί ο αγώνας. Και εμείς τους ζητήσαμε όταν πάνε σπίτι να εξηγήσουν στα παιδιά τους γιατί διακόπηκε ο αγώνας. Πρέπει όλοι να μάθουν καλά τα χαρακτηριστικά της περιοχής και ότι εδώ συμβιώνουν δύο πολιτισμοί. Ο πρόεδρος της ομάδας Ελπίδες ΠΑΟΚ ταυτόχρονα είναι και πρόεδρος των προπονητών Ξάνθης. Αυτό που έγινε είναι μια προσβολή σε παιδιά 6-7 χρονών. Ζητάμε και προσδοκούμε να ζητήσει συγγνώμη. Πιστεύω πως όταν σκεφτεί ξανά το περιστατικό θα πράξει το σωστό και θα ζητήσει συγγνώμη. Δεχτήκαμε τηλεφωνήματα από πολλούς Έλληνες φίλους μας. Πολλά άτομα είπαν πως επρόκειτο για ένα θλιβερό περιστατικό. Εμείς πιστεύουμε πως ο αθλητισμός είναι φιλία και αδερφοσύνη. Κοινό σημείο όλων μας είναι η αγάπη για τον αθλητισμό.

Εφ.Γκιουντέμ 25/10/2013