ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Οζλού δήλωσε πως οι συναντήσεις με την κινέζικη εταιρία για το πυραυλικό αμυντικό σύστημα άρχισαν και πρόσθεσε πως ¨Εάν υπάρξει συμφωνία στο τέλος του χρόνου θα πέσουν και οι υπογραφές¨.

1249082796-300x228 Ο υφυπουργός Αμυντικής Βιομηχανίας Φαρούκ Οζλού, προέβη σε δήλωση στο πρακτορείο Αναντολού.

Ο Οζλού υπενθύμισε πως άρχισαν οι συνομιλίες για την συμφωνία με την εταιρία CPMIEC της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, και είπε πως ¨Οι συναντήσεις πιθανότατα θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της χρονιάς και αν υπάρξει συμφωνία στο τέλος του έτους θα πέσουν και οι υπογραφές¨.

Ο Οζλού αναφερόμενος στις αντιδράσεις κάποιων χωρών στις επαφές αυτές, ολοκλήρωσε την δήλωση του ως εξής :

¨Ανάμεσα στην πρώτη πρόταση και στην δεύτερη η διαφορά ήταν 1 δις $. Η κινέζικη προσφορά ήταν η πιο φτηνή. Πρόκειται για μια πολύ καλή πρόταση καθώς περιλαμβάνει και πολύ καλή τεχνικά βαθμολογία, πολύ φτηνή τιμή, μεγάλη εγχώρια συμμετοχή, και σύντομη παράδοση. Καταρχήν θα έρθουμε σε συναντήσεις μαζί τους, αν συμφωνήσουμε θα υπογράψουμε μαζί τους, αν όχι θα πάμε στην δεύτερη στην σειρά ιταλο-γαλλική συνεργασία.

Παράδοση σε τρία χρόνια

Ο Οζλού υπενθύμισε πως το δεύτερο παραχθέν με εθνικές δυνατότητες πλοίο TCG Büyükada, που παρήχθη στα πλαίσια του σχεδίου Εθνικό Πλοίο (MILGEM), παραδόθηκε στην Διοίκηση του Ναυτικού στις 27 Σεπτεμβρίου, και δήλωσε πως ¨ Όπως παρήχθησαν τα Heybeliada και Büyükada έτσι υπό αυτές τις συνθήκες θα παραχθούν και τα MİLGEM-3 και 4.

Ο Οζλού ανέφερε πως η κατασκευή του MİLGEM-3 άρχισε στις 27 Σεπτεμβρίου, και είπε πως ¨Γενικά η κατασκευή κρατά 36 μήνες. Μετά από την κατασκευή και την ολοκλήρωση των δοκιμών, θα παραδοθεί σε 3 χρόνια¨.

Πρακτορείο Αναντολού 19/10/2013