ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΣΧΟΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΚΡ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΕΜΑ ΤΗΣ !

Η Γκιοζντέ Κανσού μίλησε : Το ρούχο εκείνο πλέον είναι ¨σύμβολο¨…

122

Η παρουσιάστρια Γκιοζντέ Κανσού η οποία έχασε την δουλειά της μετά από σχόλια που έκανε ο αντιπρόεδρος του κόμματος ΑΚΡ Χουσείν Τσελίκ, σχολίασε την απόλυση της όπως και τα σχόλια που έγιναν για το φόρεμα της ως ¨μια κανονική επέμβαση στον τρόπο ζωής¨.

Η Γκιοζντέ Κανσού που παρουσίαζε την εκπομπή ¨Διάδοχος¨ στο κανάλι ATV και η οποία απολύθηκε μετά την δήλωση του Τσελίκ πως ¨Χτες σε μια εκπομπή διαγωνισμού η παρουσιάστρια φορούσε τέτοιο φόρεμα που δεν είναι δυνατόν. Σε κανέναν δεν εμπλεκόμαστε αλλά ήταν υπερβολικό. Παγκοσμίως δε κάτι τέτοιο δεν γίνεται δεκτό¨, μίλησε για το θέμα στην Αϊσέ Αρμάν της εφημερίδας Χουριέτ .

Τμήμα της συνέντευξης έχει ως εξής

………………

Το κανάλι όπου θα έβγαινε η εκπομπή σου, σε προβλημάτισε καθόλου ;

Όχι, καθόλου. Πέρα από τις πληροφορίες δεν υπήρχε κάτι άλλο, τα ξέρανε όλα. Άλλωστε σε μια τόσο μεγάλη παραγωγή το αντίθετο θα ήταν αδύνατο. Δεν μου υπήρξε καμία προειδοποίηση ή περιορισμός. Δεν υπήρχε δηλαδή κάτι για να υποπτευτώ.

Οι ενδυμασίες ;

Υπήρχαν μια σειρά από εναλλακτικές, ¨Κοίτα εδώ, κοίτα εκεί! ¨ Κοίταξα και είπα ¨Εδώ αυτά υπάρχουν¨. Έδειξα τα ρούχα και ρώτησα «είναι κατάλληλα ;¨. «Κατάλληλα» μου είπαν. Άλλωστε δεν υπήρξε κάτι που το έκανα μόνη μου. Όλα τα έκανα μετά από έγκριση από το κανάλι……. Άλλωστε δεν ήταν ζωντανή εκπομπή. Μου είχαν πει ¨Εσύ μίλα πολύ, συζήτα, γλέντα και εμείς θα κάνουμε το μοντάζ¨

…………..

Mήπως υπήρξε κάποιο πρόβλημα στην παραγωγή και δεν στο είπαν ;

Κάνουμε μια επαγγελματική δουλειά. Παιδιά δεν είμαστε ας μου το πεις ανοιχτά, έτσι δεν είναι ; Την Δευτέρα αναζήτησαν τον μάνατζερ μου και ο Γενικός Διευθυντής του καναλιού κύριος Αντέμ του είπε πως βρήκε την απόδοση μου ιδιαίτερα κινητική. Αλλά μετά είπε ¨εντάξει¨. Και ενώ γινόταν αυτά βγαίνει ο Χουσείν Τσελίκ και κάνει εκείνη την δήλωση. Και προσέξτε, ένα στο κανάλι δεν ήταν ευχαριστημένοι από την απόδοση μου, εντάξει βάζουν πολλά λεφτά σε αυτή την ιστορία, θα μου το έλεγαν έτσι δεν είναι ; Δεν μου είπαν τίποτε. Όταν όμως μίλησε ο Τσελίκ τα πράματα άλλαξαν. Τότε έγινε και πρόβλημα το ντεκολτέ μου και μετά άλλαξαν οι κουβέντες, δήθεν ¨Δεν μας άρεσε η απόδοση σου¨.

Εσύ τι αισθάνθηκες όταν άκουσες την δήλωση του Χουσεΐν Τσελίκ ;

Λυπήθηκα φυσικά. Και προσωπικά αλλά και εξ ονόματος των γυναικών αυτής της χώρας. Την ώρα που υπάρχουν τόσα προβλήματα το να κολλάμε στο ντεκολτέ μιας παρουσιάστριας δεν είναι κάτι λογικό. Και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στην χώρα μας. Μάλιστα δήλωσε πως ¨Ούτε τα αστέρια στο Χόλυγουντ δεν ντύνονται έτσι¨. Πιστεύω πως δεν έχει δει καμιά ταινία του Χόλυγουντ. Μα για όνομα του Θεού, τι έχει πια αυτό το φόρεμα ; ¨Βραδινό φόρεμα¨ είπε. Ε μα φυσικά σε πρόγραμμα γλεντιού, πως θα βγω, με τζιν και με κοντομάνικο ; Δεν μπορεί να γίνει κατανοητό. Αλλά το σημαντικότερο που θέλω όλοι να καταλάβουν είναι ότι εγώ δεν θα μπορούσα να παρουσιάσω εκείνο το πρόγραμμα φορώντας κάτι που δεν είχε εγκριθεί από το κανάλι. Όλοι το είχαν δει και είχαν πει ok.

………………

Πότε έμαθες πως απολύθηκες ;

Πρώτα υπήρχε μια μεγάλη ησυχία. Κανείς δεν μου είπε τίποτε. Στα ΜΜΕ έλεγαν πως διώχθηκα, αλλά σε μένα δεν είχαν πει τίποτε. Μετά η παραγωγός εταιρία μου είπε πως ¨Δυστυχώς τελείωσε αυτή η ιστορία¨.

Δεν πιστεύεις δηλαδή πως το σταμάτημα έχει να κάνει με την απόδοση σου….

Όχι βέβαια. Αυτό ήταν μια πρόφαση. Εάν ήθελαν μπορούσαν να μου δώσουν μια ευκαιρία. Και η τηλεθέαση δεν ήταν κακή. Αλλά κανείς δεν θέλει να εναντιωθεί σε μια πολιτική εξουσία που μιλά για το ντεκολτέ μου. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Και το πιο εύκολο ήταν να με θυσιάσουν, όπως και έκαναν.

…………

Haber.sol.org. 10/10/2013