ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο Αλή Τσαβούς επισκέφτηκε τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης

sela-ft1

Στις 3 Οκτωβρίου ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του και αρχισύμβουλος Αϊντίν Αχμέτ, επισκέφτηκαν τον Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Μουσουλμάνων Μακεδονίας-Θράκης. Σχετικά μες το θέμα έγινε αυτή η ανακοίνωση :

Ο Οσμάν Ισμαήλογλου-πρόεδρος του συλλόγου, ενημέρωσε τον Γενικό πρόεδρο Μουσταφά Αλή Τσαβούς για τις εργασίες του συλλόγου. Υπέβαλαν πάλι αίτημα για την προσευχή του Μπαϊραμιού, και ανέφεραν πως ζήτησαν από τον δήμο μόνο χώρο για την προσευχή καθώς έχουν δικό τους ιμάμη να την τελέσει. Είπαν πως ζήτησαν ένα μουσουλμανικό νεκροταφείο, αλλά ότι ο δήμος μέχρι σήμερα δεν τους έχει παραχωρήσει σχετικό χώρο. Περιέγραψε πως στην Θεσσαλονίκη κατοικούν παραπάνω από 6.000 μουσουλμάνοι, αλλά ότι αν πεθάνει κάποιος πρέπει να μεταφερθεί αλλού για την ταφή, κάτι που αποτελεί φόρτο για τους μουσουλμάνους που κατοικούν στην Θεσσαλονίκη.

Ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς ενημέρωσε σχετικά με τις εργασίες του κόμματος του. Δήλωσε πως ως κόμμα παρακολουθούν και ενδιαφέρονται για τα θέματα των Τούρκων και των μουσουλμάνων που ζούνε στην Θεσσαλονίκη, και ότι πάντοτε θα βρίσκεται δίπλα τους.

Την ίδια μέρα ο πρόεδρος Τσαβούς και ο σύμβουλος του ο Αϊντίν Αχμέτ επισκέφτηκαν το σπίτι που γεννήθηκε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ που εκσυγχρονίστηκε από το υπουργείο Πολιτισμού της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ο πρόεδρος περιέγραψε τις σκέψεις του στο βιβλίο εντυπώσεων του σπιτιού και αργότερα συναντήθηκε με τον πρόξενο της Τουρκίας στην Θεσσαλονίκη Τογρούλ Μπιλτεκίν. Ο πρόεδρος Μουσταφά Αλή Τσαβούς ενημέρωσε σχετικά με τις εργασίες και τα σχέδια του κόμματος του.

Εφ. Μπιρλίκ 4/10/2013