ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΓΙΣ

Ο Μπαγίς δήλωσε πως ¨Ντροπή της Ελλάδας η έλλειψη τζαμιού¨

bagis_368753

Ο Μπαγίς δήλωσε πως ¨Σήμερα πολλοί από τους πλούσιους του κόσμου είναι μουσουλμάνοι, αλλά αποτελεί ντροπή για την Ελλάδα όταν έρχονται στην χώρα και δεν υπάρχει ένα τζαμί να κάνουν την προσευχή τους¨

Ο Μπαγίς στο κτίριο της πρεσβείας στην Αθήνα ενημέρωσε μέλη του τύπου σχετικά με την συναντήσεις του. Ο Μπαγίς αναφέρθηκε στο θέμα της θεολογικής σχολής και είπε πως οι Έλληνες αξιωματούχοι δεν το βλέπουν σαν ένα διμερές αλλά σαν ένα διεθνές θέμα.

Ο Μπαγίς δήλωσε : ¨ Τους λέμε πως δεν ήταν η πολιτική μας βούληση, πως δεν ήταν πολιτική η απόφαση που έκλεισε την θεολογική σχολή, αλλά ότι επρόκειτο για μια δικαστική απόφαση, και ότι κάνουμε διάφορες εργασίες για να ξεπεραστεί αυτή η δικαστική απόφαση. Διάφορες φόρμουλες λειτουργίας που βρέθηκαν κατά καιρούς δεν έγιναν δεκτές από το πατριαρχείο, αλλά εμείς συνεχίζουμε τις εργασίες μας πάνω σε άλλες φόρμουλες.

Ο Εγεμέν Μπαγίς υπογράμμισε το γεγονός πως στην Αθήνα δεν υπάρχει ακόμη ένα τζαμί και είπε : ¨ Όταν εμείς αρχίζαμε τις λειτουργίες στην Σουμελά δεν αναζητήσαμε αμοιβαιότητα, όταν αρχίσαμε την παιδεία στην Ίμβρο δεν αναζητήσαμε οποιαδήποτε αμοιβαιότητα. Δεν αναζητήσαμε επίσης καμία αμοιβαιότητα όταν αποδώσαμε ακίνητα αξίας πάνω από 1,5 δις ευρώ σε ομάδες διαφορετικής πίστης.

¨ΟΥΤΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ¨

Ο Μπαγίς δήλωσε πως ¨Στην Αθήνα ακόμη δεν υπάρχει τζαμί, οι προσδοκίες των μουσουλμάνων της Ελλάδας για το θέμα της εκλογής μουφτή, ακόμη δεν αντιμετωπίστηκαν, στην Αθήνα δεν υπάρχει ούτε μουσουλμανικό νεκροταφείο, κάποιοι σύλλογοι αδυνατούν να κάνουν χρήση της λέξης τουρκικός στην ονομασία τους, υπάρχουν ακόμη κάποια προβλήματα στο θέμα της εκπαίδευσης¨ και είπε πως ανέφερε στους Έλληνες αξιωματούχους πως προσδοκούνε βήματα σε αυτά τα θέματα.

Ο Μπαγίς συνέχισε λέγοντας ¨Όταν εμείς μέχρι σήμερα αποδώσαμε την τουρκική υπηκοότητα σε 18 θρησκευτικούς ηγέτες ώστε να μπορούν να ψηφίσουν στην ιερά σύνοδο δεν αναζητήσαμε καμία αμοιβαιότητα, δεν περιμέναμε κάτι αντίστοιχο, αλλά έχοντας φανερώσει με όλα αυτά την ξεκάθαρη και καλή μας προαίρεση, δίνουμε μεγάλη σημασία στην εν μέρει έστω τήρηση των υποσχέσεων που έχουν δώσει 4 Έλληνες πρωθυπουργοί, οι Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου και Σαμαράς, πως θα κάνουν βήματα στα θέματα αυτά, βήματα που θα ανακουφίσουν τους πολίτες τους¨.

Ο Εγεμέν Μπαγίς ανέφερε πως στην Αθήνα υπάρχουν δύο ιστορικά τζαμιά και ότι αν αρχίσει η επισκευή τους, σύντομα θα μπορέσουν να ανοίξουν κιόλας.

Ανέφερε : ¨Στην Ελλάδα ιδιαίτερα στο θέμα των μουφτειών, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί καθώς ο μουφτής πέρα από την εξουσία του θρησκευτικού ηγέτη έχει και δικαστική εξουσία, η κάθε πλευρά ξέρει τις θέσεις της άλλης, και για να μπορέσει να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος, πρέπει να υπάρξει μια αλλαγή στο ¨παράδειγμα¨.

Ο Εγεμέν Μπαγίς ανέφερε πως είναι αρκετές οι χώρες που ζητάνε το άνοιγμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης και είπε : ¨Οι χώρες αυτές την ώρα που συμβουλεύουν την Τουρκία είναι ανάγκη να ενθαρρύνουν και να ωθήσουν λίγο και την Ελλάδα. Είναι άδικο να περιμένουν μόνο από την Τουρκία¨.

………….

Ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς αναφερόμενος στο Κυπριακό δήλωσε : ¨Εάν το σχέδιο Αννάν είχε γίνει αποδεκτό στον καιρό του όπως είχε υποστηρίξει και ο κύριος Αναστασιάδης σήμερα η Κύπρος θα ήταν η πλέον ευημερούσα χώρα της Ε.Ε. Η εκλογή του Αναστασιάδη από τον κυπριακό λαό είναι ανάγκη να εκληφθεί ως μια συγγνώμη όχι μόνο απέναντι στον Αναστασιάδη, αλλά και προς όλους που μόχθησαν για το σχέδιο Αννάν¨.

Πρακτορείο ειδήσεων ΙΗΑ 8/10/2013

 Σχ : Αφού δηλαδή η Τουρκία ξεπάστρεψε τις χριστιανικές μειονότητες της χώρας της τώρα έρχεται να μας δώσει και μαθήματα. Μάλιστα, καλώς να τον δεχτούμε !  Όσο για αυτό που λέει για το σχέδιο Αννάν… τι να πεις ; Όταν ΑΥΤΟΣ επαινεί  τόσο τον Αναστασιάδη και το σχέδιο Αννάν, φανταστείτε τι διέπραξαν οι Κύπριοι ψηφοφόροι στις τελευταίες εκλογές…