ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΓΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Eγεμέν Μπαγίς : Η Ελλάδα 4 φορές υποσχέθηκε

EGEMEN BAGIS - DIMITRIS AVRAMOPULOS

Ο υπουργός Ε.Ε. και αρχιδιαπραγματευτής Εγεμέν Μπαγίς, ευρισκόμενος για επαφές στις Βρυξέλλες έκανε δηλώσεις σχετικά με την θεολογική σχολή και την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης.

Ο Μπαγίς αναφερόμενος στο άνοιγμα της θεολογικής σχολής της Χάλκης είπε τα εξής : ¨Σχετικά με το θέμα της Χάλκης να πω τα εξής. Ήμουν μάρτυρας των υποσχέσεων για ανοίγματα προς τους μουσουλμάνους πολίτες στην Ελλάδα, που δόθηκαν στον πρωθυπουργό μας. Και αυτό δεν έγινε μια φορά αλλά τέσσερεις. Οι πρωθυπουργοί Σημίτης, Καραμανλής, Παπανδρέου και Σαμαράς, έδωσαν αλλεπάλληλα αυτή την υπόσχεση. Καθώς τέσσερεις Έλληνες πρωθυπουργοί έδωσαν αυτή την υπόσχεση και δεν κράτησαν τον λόγο τους, ο κύριος πρωθυπουργός μας περιμένει να δείξουν ευαισθησία και εκείνοι και να κάνουν κάποια βήματα. Και αυτό είναι μια πολύ φυσική και ανθρώπινη προσέγγιση. Εμείς ποτέ δεν κάνουμε συγκρίσεις ώστε να εφαρμόσουμε αμοιβαιότητα στους ορθόδοξους πολίτες μας, αλλά από την αρχή τονίζουμε πως είναι ανάγκη να γίνονται ταυτόχρονα βήματα καλής βούλησης. Αυτό δεν είναι αμοιβαιότητα. Αυτό είναι ένδειξη καλής βούλησης. Εμείς πολλές φορές δείξαμε την καλή μας προαίρεση απέναντι στους Ορθόδοξους πολίτες μας.

……………..

…………….

Η Ελλάδα ακόμη δεν τήρησε την υπόσχεση της για να ανοίξει ένα τζαμί στην Αθήνα. Ακόμη δεν υπάρχει στην Αθήνα ένα μουσουλμανικό νεκροταφείο. Εάν πεθάνει ένας μουσουλμάνος πρέπει να τον μεταφέρουν ως την Δυτική Θράκη. Ακόμη είναι απαγορευμένη η χρήση της λέξης ¨τουρκικός¨ στους συλλόγους, οι εκλεγμένοι μουφτήδες δεν αναγνωρίζονται, και υπάρχει μια ελληνική κυβέρνηση που επιχειρεί να παρουσιάσει ως μουφτήδες στους πολίτες της τους υπαλλήλους που εκείνη έχει διορίσει.

……………

Θεού θέλοντος την επόμενη εβδομάδα θα είμαι στην Αθήνα. Εκεί θα τα υπογραμμίσω αυτά, και είμαι σίγουρος πως όπως έγινε παλιότερα στον πρωθυπουργό μας, έτσι και σε μένα θα μου πούνε ωραία λόγια, αλλά πλέον ήρθε η ώρα για τήρηση αυτών των υποσχέσεων. Η τήρηση αυτών των υποσχέσεων θα ενθαρρύνουν και εμάς στο θέμα της θεολογικής σχολής και σε άλλα θέματα, διαφορετικά εμείς δεν έχουμε κάποια ανησυχία.

…………

Εφ. Γκιουντέμ 3/10/2013

Σχ : Ας του πει κάποιος ότι τα ¨ταυτόχρονα βήματα που επιζητεί από την Ελλάδα, έχουν ήδη γίνει και με το παραπάνω. Με κυριότερο την ανεκτικότητα (σε βαθμό παρεξήγησης)  που δείχνει η Ελλάδα στο παρακράτος που με τους χιλιάδες πράκτορες στήνει η Τουρκία στην ελληνική Θράκη….