ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Μιλάνε με την διαδικασία ¨Γιάννης κερνά Γιάννης πίνει¨

enoria bas

Σε ανοιχτή εκδήλωση που οργανώθηκε από την μητρόπολη Πειραιά συζητήθηκε η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης.

Και όπως γίνεται κάθε φορά, στην ανοιχτή αυτή εκδήλωση δεν εκλήθη κάποιος άνθρωπος της μειονότητας και δεν λήφθησαν οι απόψεις της.

Γίνεται δηλαδή αντιληπτό πως έγινε πάλι η ιστορία της ελληνικής διαδικασίας τύπου ¨Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει¨.

Στην εκδήλωση μετείχαν ως ομιλητές ο Γ.Γ. υπεύθυνος θρησκευτικών υποθέσεων Γιώργος Καλαντζής και ο καθηγητής της Παντείου Άγγελος Συρίγος. Στην εκδήλωση εξετάστηκαν διάφορα θέματα της μειονότητας και οι ομιλητές απάντησαν διάφορα ερωτήματα που τους έγιναν.

Εφ. Μπιρλίκ 17/10/2013

Σχ : Αλήθεια στην Τουρκία όταν κάνουν εκδηλώσεις για την ελληνική Θράκη καλούν κανέναν από την χριστιανική πλευρά ;

Σχετικά με την εκδήλωση : Όντως επαρκέστατοι οι ομιλητές στον τομέα τους, και αξίζει να κάτσει κάποιος να δει το βίντεο όλο.  Απλά ως εκ της θέσεως τους ήταν λίγο …ευγενικοί στις κρίσεις τους για τους κομματάνθρωπους στην Θράκη. Όταν π.χ. ο Συρίγος αναφέρεται στους Έλληνες νομάρχες της Θράκης που παρεμπόδισαν την δημιουργία δημόσιων δημοτικών σχολείων στην Θράκη, ε τι άλλο  να πει ο άνθρωπος σε μια εκδήλωση ανοιχτή ;....

Επίσης δεν μπορούσαν οι άνθρωποι -ως εκ της θέσεως τους- να αναφερθούν επαρκώς στα πουλημένα ελληνικά κόμματα και την πολιτική τους στην Θράκη. Όταν για παράδειγμα (λέμε τώρα…) επί πολλά χρόνια μουσουλμάνος βουλευτής που έρχεται στην Θράκη γυρνώντας από την Αθήνα, πάει κατευθείαν από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης όχι στο σπίτι του αλλά στο τουρκικό προξενείο, ε τότε συγγνώμη αλλά δεν φταίει αυτός. ΕΣΥ φταις που τον βάζεις χάριν των ψήφων που φέρνει στο κομματικό σου μαντρί…Και πέρα από το αξίωμα και την ισχύ που του προσδίδεις, ποιό είναι άραγε το μήνυμα που δίνεις έτσι σε κάποιον άνθρωπο της μειονότητας που αμφιταλαντεύεται ; ¨ Όταν βλέπει δηλαδή ότι ΕΣΥ προάγεις τον τζουτζέ του προξενείου, αυτός γιατί να δηλώσει κάτι διαφορετικό για την ταυτότητα του ; Ποιός θα τον στηρίξει ;  Αντίθετα αν δηλώσει Τούρκος θα έχει πολλά και ενίοτε και υλικά (….) οφέλη. Κύριοι, αν δεν αλλάξει αυτός ο συσχετισμός δυνάμεων, μαύρα τα γραμμένα μας.