Ο ¨ΚΡΑΤΙΚΟΣ¨ ΑΡΧΙΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ 90 ΖΕΙ ΣΤΟ Β.ΙΡΑΚ

¨Ο Γεσίλ ζει, βαριά άρρωστος στην Σουλεϊμανίγιε

 Στήριξη στις δηλώσεις του Κορκούτ Εκέν, ήρθε από τον Χιντίρ Οζτούρκ, ο οποίος 21 χρόνια τώρα κυνηγά τον Μαχμούτ Γιλντιρίμ που σκότωσε την κόρη του.

fft64_mf1654534

Ο Χιντίρ Οζτούρκ που μίλησε στον Ντενίζ Γκιουτσέρ της εφημερίδας Βατάν, είπε πως ενημέρωσε τους αρμόδιους πως ο Γεσίλ ζει στην πόλη Σουλεϊμανίγιε. (σημ μετάφρ : πόλη της αυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν στο Β.Ιράκ, που είναι υπό τον έλεγχο του συμμάχου της Τουρκίας Κούρδου Μπαρζανί).

Στήριξη από τον Χιντίρ Οζτούρκ που επί 21 χρόνια κυνηγά τον Γεσίλ, ήρθε σχετικά με την δήλωση που έκανε ο Κορκούτ Εκέν-πρώην στέλεχος της ΜΙΤ, ο οποίος καταθέτοντας σχετικά με τις δολοφονίες αγνώστων δραστών είπε πως ¨Ο Γεσίλ ζει. Να βγει και να μιλήσει¨. Ο Οζτούρκ ποτέ δεν πίστεψε πως ο Γεσίλ έχει πεθάνει και ανακοίνωσε τις πληροφορίες που έφτασαν στην οικογένεια του. Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στην εισαγγελία και σε ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους, ο Γεσίλ πάσχει από βαριά κίρρωση ήπατος και ζει στην περιοχή της Σουλείμανίγιε.

Ο Χιντίρ Οζτούρκ παλιότερα έχει καταθέσει και στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της βουλής σχετικά με την κόρη του την Αϊτέν Οζτούρκ που δολοφονήθηκε με βασανιστήρια το 1992. Ο Οζτούρκ είχε πει πως η κόρη του, ανακρίθηκε και δολοφονήθηκε με βασανιστήρια από τον Γεσίλ, και ότι για να μην αναγνωριστεί το πρόσωπο της, ο Γεσίλ της είχε κόψει τα αυτιά και την μύτη.

Ο Χιντίρ Οζτούρκ δήλωσε πως ¨Το πιο εύκολο είναι η ανακοίνωση για τον θάνατο του Γεσίλ¨, και ότι η οικογένεια του 21 χρόνια τώρα συγκεντρώνουν πληροφορίες για τον Γεσίλ. Ο Οζτούρκ λέει πως τελευταία ο Γεσίλ ζούσε στο Β. Ιράκ και ότι αυτήν την πληροφορία την είχε μεταβιβάσει και στις αρχές. Ο Οζτούρκ ανέφερε πως την περίοδο που δολοφονήθηκε η 29χρονη κόρη του, ο τότε διοικητής της τοπικής στρατοχωροφυλακής, ο Γεσίλ και αξιωματούχοι της νομαρχίας λειτουργούσαν σαν ¨συμμορία¨, και ότι ¨ακόμη δεν λήφθηκε καν κατάθεση ούτε από τον διοικητή της στρατοχωροφυλακής, ούτε από τους άλλους. Εμείς ακόμη από τότε υποβάλαμε μήνυση στην εισαγγελία, αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε¨.

 ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ;

Ο Εκέν στην κατάθεση του είπε : ¨ Ας βγει να μιλήσει, αν πει αυτά που ξέρει θα είναι πολύ επωφελές. Ξέρει πολλά πράματα. Ο Γεσίλ ήταν εποχή που ήθελε να σκοτώσει και εμένα. Μου το είχε πει αυτό¨.

 Ο Χιντίρ δήλωσε πως το κράτος αν ήθελε θα μπορούσε αμέσως να βρει τον Γεσίλ και να τον φέρει στην Τουρκία.

Εφ. Ραντικάλ 19/9/2013

Σχ : Αντικαθεστωτικός Κούρδος παλιότερα μας έλεγε πως το άτομο αυτό (Γεσίλ) ήταν υπεύθυνος για δεκάδες ίσως και εκατοντάδες δολοφονίες και εξαφανίσεις δημοκρατών, βασικά Κούρδων αλλά και Τούρκων. Για όποιον ενδιαφέρεται για περισσότερες λεπτομέρειες  : http://en.wikipedia.org/wiki/Mahmut_Y%C4%B1ld%C4%B1r%C4%B1m

Και φυσικά δεν ενδιαφέρεται να τον προσαγάγει η Τουρκία, διότι απλά ξέρει πάρα πολλά. Διότι ναι μεν αυτός ήταν ο φυσικός αυτουργός σε πολλά, αλλά υπήρχαν και οι ηθικοί αυτουργοί που κυκλοφορούν ελεύθεροι.