ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΚΥΡΗΚΕΣ

Το θέμα του ¨νόμου των 240 ιμάμηδων¨ θα συζητηθεί στον ΟΑΣΕ

99cab68bfe5d90795d3b37d36741c4d8_XL

 

Η ABTTF , o BTAYTD και η EMISCO θα οργανώσουν από κοινού στον ΟΑΣΕ παράπλευρη εκδήλωση με θέμα τον νόμο των 240 ιμάμηδων

Η Ευρωπαϊκή Μουσουλμανική Πρωτοβουλία για τη Κοινωνική Συνοχή σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF) και τον Σύλλογο Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD), στις 26 Σεπτεμβρίου ημέρα Πέμπτη και στα πλαίσια της συνόδου Ανθρώπινης Διάστασης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία (ΟΑΣΕ), οργανώνουν μια παράπλευρη εκδήλωση με θέμα τον ¨νόμο των 240 ιμάμηδων¨.

Στην παράλληλη αυτή εκδήλωση στην Βαρσοβία που θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου, θα συζητηθεί ο νόμος που ψηφίστηκε στην Ελλάδα και προβλέπει τον διορισμό 240 ιμάμηδων που υπάγονται στους διορισμένους από το κράτος μουφτήδες, και θα αναλάβουν καθήκοντα σε τζαμιά της Δυτικής Θράκης και σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όπου φοιτούν παιδιά τη μειονότητας, και η κρατική παρέμβαση στις θρησκευτικές υποθέσεις της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Στην παράπλευρη εκδήλωση που θα έχει τίτλο ¨Κρατική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των μειονοτήτων και θρησκευτική ελευθερία : Το παράδειγμα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης¨ θα μετάσχουν ως ομιλητές, ο Δρ. Σεμπαχαττίν Αμπντουραχμάν- μέλος του Δ.Σ. της ABTTF, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και τύπου της αρχιμουφτείας Βουλγαρίας Χαϊρί Εμίν και ο Γ.Γ της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Πρωτοβουλίας για τη Κοινωνική Συνοχή Μπασί Κουρεσί.

……………..

Ημερομηνία και ώρα : 26/9/2013 18.15-19.30

Χώρος : Ξενοδοχείο Sofitel Victoria, 3η αίθουσα

Βαρσοβία

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί