ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΒΙΑΣΜΩΝ

Δημοκρατία των βιασμών

hakan-için

Προσέξατε πως εφημερίδες και τηλεοράσεις συνεχώς γεμίζουν πια με ειδήσεις για τους αυξανόμενους βιασμούς ; Η αποτελούμενη από άτομα ¨της θρησκείας¨ και ¨υψηλής ηθικής¨ κοινωνία μας πηγαίνει για την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα βιασμών. Σημαντικό τμήμα των περιστατικών που αφορούν στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, διαφωτίζεται. Σε κατά καιρούς εμφανιζόμενα εγκλήματα διακρίνεται στάση των δικαστικών και αστυνομικών αρχών που στην ουσία ενθαρρύνουν τους βιαστές.

Ας ρίξουμε όμως μια ματιά σε μερικά περιστατικά βιασμών.

¨Κανόνισε¨ την ξένη γυναίκα και πήγε να ζητήσει την ντόπια

Η Γιαπωνέζα τουρίστρια Μάι Κουριχάτς περιδιαβαίνοντας την κοιλάδα Ζεμί στο Γκιόρεμε που είναι ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά κέντρα της Τουρκίας, δολοφονήθηκε με μαχαιριές και ακολούθως βιάστηκε το πτώμα της. Η φίλη της η Χόσι Τεραμάτσου κατόρθωσε να διασωθεί τραυματισμένη. Ο Φ.Γ. που συνελήφθη ως δράστης έγινε γνωστό πως το ίδιο βράδυ μετά τον βιασμό πήγε και έκανε πρόταση γάμου σε κοπέλα. Γνωστοί του Φ.Γ. κάνουν λόγο για έναν ¨πολύ ήρεμο και φρόνιμο άνθρωπο που ούτε τσιγάρο δεν έκαμνε¨, ο οποίος μάζευε χρήματα για να μπορέσει να παντρευτεί. Ο Φ.Γ. ομολόγησε το έγκλημα του και είπε πως ¨χτύπησε ελαφρά με το αυτοκίνητο¨ τα ποδήλατα των τουριστριών, μετά μάλωσαν, οι κοπέλες –λέει- του έκαναν χειρονομίες και του πέταξαν πέτρες, και τότε αυτός ¨τα έχασε και τις μαχαίρωσε πολλές φορές¨. Στην έρευνα που έγινε στο σπίτι του Φ.Γ. βρέθηκε φωτογραφική μηχανή που ανήκε στις Γιαπωνέζες τουρίστριες και ένα ποσό από συνάλλαγμα. Μάλιστα δημοσιογράφοι Ιάπωνες που ήρθαν από την χώρα τους στο Νέβσεχίρ για το περιστατικό, χτυπήθηκαν έξω από τα δικαστήρια από συγγενείς του κατηγορούμενου.

Βοήθεια αστυνομία….βοήθεια !….

Η 16χρονη Χ.Π. που είχε φύγει από το σπίτι της στο Γκαζιάντεπ και πήγε στα Άδανα, ζήτησε βοήθεια από δύο αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί αφού την γυρνούσαν τρεις ώρες με το περιπολικό, την βίασαν μέσα σε αυτό. Μετά από μήνυση του κοριτσιού συνελήφθησαν οι δύο αστυνομικοί, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που έμεινε το κορίτσι και ένας ψητοπώλης που επίσης φέρεται να την βίασε. Ασκήθηκαν διώξεις και αντιμετωπίζουν ποινές από 7 έως 29 έτη. Αλλά οι αστυνομικοί αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. Ένας από τους αστυνομικούς δήλωσε πως ¨Συνήψαμε σχέση μαζί της με την θέληση της¨.

¨Μα είναι δυνατόν να είναι κακό ; Και ο προφήτης έτσι έκανε !

Στην υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης του 14χρονου κοριτσιού στην Σακάρια, όπου δικάζονται 34 άτομα, εκ των οποίων οι 26 είναι ανήλικοι και οι δύο αστυνομικοί, ο Ισμαήλ Γκιουρσές-δικηγόρος του επίσης κατηγορούμενου αστυνομικού διευθυντή Ν.Σ., δήλωσε πως ¨Και ο προφήτης μας είχε κάνει παρόμοιους γάμους. Ζούμε σε μια μουσουλμανική χώρα¨. Ο Ν.Σ. υποστήριξε πως γνωρίστηκε με το κορίτσι στο facebook και είχαν συνομιλίες σχετικά με σεξ και φαντασιώσεις, πως δεν συνήψε σχέσεις μαζί της καθώς ¨στόχος του ήταν μόνο η συνομιλία¨, και πρόσθεσε πως ¨φαινόταν να είναι 18-19 χρονών¨.

¨Αφού το κορίτσι είναι καθυστερημένο διανοητικά, άρα δεν υπάρχει εμπόδιο¨

Ο 70χρονος Α.Γ. μετά την συνταξιοδότηση του στην Γερμανία εγκαταστάθηκε στο Αϊδίνι, όπου το 2011 γνώρισε σε ένα νοσοκομείο τον 53 ετών τυφλό Ρ.Σ. και την 32 ετών Ν.Σ. σύζυγο του. Με τον καιρό, τα έφτιαξε με την νέα γυναίκα. Στις 27 του περασμένου Φλεβάρη συνελήφθη με την κατηγορία πως έκανε σεξ με την Σ.Σ- 10χρονη διανοητικά καθυστερημένη κόρη της Ν.Σ. και πούλησε στην Γερμανία το σχετικό βίντεο. Καθώς όμως κατά τις καταθέσεις των μαρτύρων, εμφανίστηκε ¨πιστοποιητικό παρθενίας¨ η υπόθεση κατέπεσε. Ο Α.Γ. δήλωσε τότε πως η Σ.Σ. τον έλεγε ¨παππού¨ πως αυτός της έδινε δώρα και χρήματα, αλλά ότι δεν θα μπορούσε να κάνει σεξ καθώς είχε κάνει 5 φορές εγχείρηση προστάτη και δεν είχε σεξουαλική ζωή. Όταν στις 7 Αυγούστου ο Α.Γ έπαθε έμφραγμα και πέθανε, και στο κινητό του βρέθηκε βίντεο στο οποίο φαινόταν να κάνει σεξ με το διανοητικά καθυστερημένο κορίτσι, ασκήθηκε δίωξη στους γονείς του κοριτσιού που το ξέρανε αλλά και στον γιατρό που έδωσε ¨πιστοποιητικό παρθενίας¨.

…………….

Ας μην συνεχίσουμε. Αλλά αν θέλαμε, τα περιστατικά είναι σχεδόν αμέτρητα…

Έτσι ο βιασμός θεωρείται ένα σχεδόν ¨φυσικό¨ έγκλημα. Μάλιστα σχεδόν δεν θεωρείται έγκλημα. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για περιπτώσεις αιμομιξίας το θέμα αποκρύπτεται.

…………….

Και καθώς είναι έτσι η κατάσταση, οι βιασμοί αυξάνονται ταχύτατα. Μάλιστα από την μεγάλη ταχύτητα, εδώ είναι πια η χώρα που βιάζονται ακόμη και ζώα, αντικείμενα, κούκλες σε βιτρίνες και ακόμη και νταμιτζάνες νερού

Ακόμη και στα περιστατικά που δεν κουκουλώνονται αλλά φτάνουν στα δικαστήρια, είναι αμέτρητες οι περιπτώσεις που οι εξελίξεις σου ραγίζουν την καρδιά : ¨τιμωρίες με το ελάχιστο της ποινής, μειωμένη ποινή λόγω καλής διαγωγής, υποψίες πως ¨έγινε με την συναίνεση της¨, τάση για προστασία των κρατικών αξιωματούχων και μελών των σωμάτων ασφαλείας, παραγραφές, ανεκτικότητα σε ¨ημιτελή βιασμό¨, μετατροπή της ποινής φυλάκισης σε χρηματικό πρόστιμο, αποφάσεις βάσει διαφόρων λόγων να μην ασκηθεί δίωξη σε διάφορες περιπτώσεις ομαδικών βιασμών

…………………

Στα τελευταία 10 χρόνια υπήρξε μια αύξηση στα εγκλήματα βίας σε βάρος των γυναικών σε ποσοστό 1400%, τουλάχιστον 250 χιλιάδες παιδιά υπέστησαν σεξουαλική εκμετάλλευση, η Τουρκία είναι στους πρώτους πέντε στον κόσμο σε περιπτώσεις αιμομιξίας, ενώ έχουμε γράψει ήδη πως η Τουρκία είναι η πρώτη χώρα στο google σε αριθμό αναζητήσεων με την φράση ¨παιδικό πορνό¨. Υπογραμμίσαμε πως στην Τουρκία κάθε 4 ώρες διαπράττεται και ένας βιασμός.

…………..

Εφ. Μπιργκιούν 15/9/2013