ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΔΙΑΣ ΚΑΡΥΔΙ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ….

500 Τούρκοι μαχητές στην Συρία

fft64_mf1089454

Σύμφωνα με υπηρεσίες πληροφοριών στην Συρία υπάρχουν 500 Τούρκοι μαχητές, κάποιοι εκ των οποίων μάχονται κατά του Άσαντ με μισθό 1.500 $ τον μήνα.

Αποκαλύφθηκε πως στις ερήμους της Συρίας υπάρχουν 500 άτομα με καταγωγή από την Τουρκία που μάχονται κατά του Άσαντ που επί 2,5 χρόνια καταπιέζει τον κόσμο. Φάνηκε πως ένα τμήμα από αυτούς μετέχουν στον αγώνα σαν ¨τζιχάντ¨, ενώ ένα άλλο τμήμα είναι μισθοφόροι. Εντοπίστηκε πως οι καταγόμενοι από την Τουρκία μισθοφόροι που πολεμάνε στην Συρία έχουν έσοδα 1500 $ τον μήνα. Εντύπωση προκάλεσε πως στις συγκρούσεις που έγιναν στην κουρδική περιοχή Ροζάβα, ανάμεσα στο PYD και στον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, ήρθαν αντιμέτωποι Κούρδοι και Τούρκοι. Αποκαλύφθηκε πως στις συγκεκριμένες συγκρούσεις μετείχαν επίσης πολιτοφύλακες (korucu) και μέλη της παράνομης οργάνωσης (σημ. μεταφρ : ΠΚΚ) που πήγαν εκεί από την Τουρκία.

…………..

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ταράφ από πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών, στην Συρία εξακολουθούν να πολεμάνε ακόμη 500 άτομα που κατάγονται από την Τουρκία. Τα άτομα αυτά χωρίζονται σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ομάδα αποτελείται από άτομα που πήγαν εκεί να πολεμήσουν για την τζιχάντ. Τα άτομα αυτά μετέχουν σε οργανώσεις εντός του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, μαζί με άτομα που έρχονται από άλλες μουσουλμανικές χώρες. Η δεύτερη ομάδα απαρτίζεται από μισθοφόρους. Στην Συρία υπάρχουν και ένοπλες ομάδες που συστάθηκαν πλούσιους επιχειρηματίες που τις συνέστησαν για να προστατέψουν την περιουσία τους. Οι ομάδες αυτές αποτελούνται από μισθοφόρους στρατιώτες. Οι μισθοφόροι είναι άτομα που αγαπούν την περιπέτεια και ο μισθός τους είναι στα 1.500 $ μηνιαίως. Η Τρίτη ομάδα που πολεμά στην Συρία είναι τα μέλη του ΠΚΚ που πέρασαν στο PYD που είναι γνωστό πως είναι ο κλάδος του ΠΚΚ στην Συρία.

Από την άλλη αναφέρεται πως τμήμα από πολιτοφύλακες και μέλη του ΠΚΚ που με την διαδικασία επίλυσης στην Τουρκία είχαν επιστρέψει σε κανονική ζωή, πέρασαν στην Τουρκία. Στην εργασία της υπηρεσίας πληροφοριών, αναφέρεται πως με απόφαση του KCK τμήμα των ανταρτών που αποσύρθηκαν από την Τουρκία, εντάχθηκαν ως ενίσχυση στις γραμμές του PYD. AΠό την άλλη κάποιοι πολιτοφύλακες εντάχθηκαν στις γραμμές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Έτσι οι δύο αυτές ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στην βόρεια Συρία.

……………….

Εφ. Ταράφ 23/9/2013