ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ

Ανακοίνωση από την Συρία για το ελικόπτερο

21477628

Το Συριακό Γενικό Επιτελείο έβγαλε μια ανακοίνωση σχετικά με το συριακό ελικόπτερο που λόγω παραβίασης συνόρων καταρρίφθηκε από τουρκικά μαχητικά αεροπλάνα, και επιβεβαίωσε την κατάρριψη του από τα τουρκικά μαχητικά.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως αναγνωριστικό ελικόπτερο το οποίο χτες το μεσημέρι πετούσε στην αγροτική περιοχή Μπένταμα στην Λαζικίγιε, με σκοπό να παρακολουθεί τους εισερχόμενους από την Τουρκία τρομοκράτες, χάθηκε από τα ραντάρ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως το ελικόπτερο λόγω τεχνικού λάθους πέρασε για σύντομη απόσταση στον τουρκικό εναέριο χώρο και αμέσως μετά επέστρεψε στον συριακό εναέριο χώρο, όπου όμως το χτύπησαν αμέσως και απευθείας τα τουρκικά αεροπλάνα και το ελικόπτερο έπεσε σε συριακό έδαφος.

Σύμφωνα με αυτά που μεταδίδει το πρακτορείο SANA, το Συριακό Γενικό Επιτελείο ανέφερε πως το ελικόπτερο δεν είχε οποιαδήποτε στρατιωτική αποστολή, πως τα τουρκικά μαχητικά αντέδρασαν ¨βιαστικά¨ και χτύπησαν απευθείας το ελικόπτερο, κάτι που αποτελεί –ανέφεραν- απόδειξη της πρόθεσης του Ερντογάν να ανεβάσει την συνοριακή ένταση μεταξύ των δύο χωρών

 Eφ. Χουριέτ 17/9/2013