ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ 8ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Αστυνομικός  έστειλε στο νοσοκομείο 8χρονο παιδί

fft64_mf1653811

Όταν ο 8χρονος Ν.Ο που έπαιζε μπροστά σε Α.Τ στην Μερσίνα, δεν υπάκουσε στο ¨χτύπα τον φίλο σου¨ που του είπε αστυνομικός, εδάρη άσχημα. Ο Ν.Ο μια εβδομάδα τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τζουμχουριέτ, την ώρα που ο 8χρονος Ν.Ο έπαιζε μπροστά στο αστυνομικό τμήμα Σεβκέτ Σουμέρ, τους ζητήθηκε από αστυνομικό να χτυπήσει φίλο του. Όταν ο αστυνομικός χαστούκισε τον Ν.Ο, το παιδί τον έβρισε και έφυγε. Ο αστυνομικός το κυνήγησε, το έπιασε και το έδειρε σκληρά. Το παιδί λιποθύμησε από τον ξυλοδαρμό, και μετά αφού του έπλυναν χέρια και πρόσωπο στο Α.Τ. , το έστειλαν στο σπίτι του.

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό το παιδί στο σπίτι του άρχισε να γίνεται άσχημα και να κάνει εμετό, και μεταφέρθηκε από την οικογένεια του στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Μερσίνας. Διαπιστώθηκε εκεί πως έφερε μώλωπες στα νεφρά, στα πλευρά και σε άλλα σημεία του σώματος, ενώ υπήρξε συγκέντρωση ύδατος στα νεφρά του.

Ο Ν.Ο σχετικά με το περιστατικό είπε στην Τζουμχουριέτ τα εξής : ¨Εκείνος ο αστυνομικός με έσφιξε στο λαιμό, με βάρεσε στο σώμα μου, και χτύπησε το κεφάλι μου στην πόρτα του περιπολικού. Μετά ήρθαν άλλοι αστυνομικοί. Με πήραν, με ξεγύμνωσαν, μου έριξαν νερό και έπλυναν το πρόσωπο μου. Μετά με έντυσαν και με έστειλαν σπίτι μου. Και παλιότερα άλλες δύο φορές με είχαν δείρει.

Η μητέρα του 5χρονου η Καμιλέ Ο. περιγράφει αυτά που έζησε ως εξής : ¨ Οι γείτονες με ενημέρωσαν και πήγα στο τμήμα. Εκεί ένας αστυνομικός μου είπε « Μα τι παιδί ανατρέφεις εσύ. Με έβρισε και εγώ το έδειρα». Άνοιξα μια πόρτα και είδα πως είχαν ξεγυμνώσει το αγόρι μου και του πετούσαν νερό. Οι αστυνομικοί μου είπαν πως ¨Θα μείνει 5 λεπτά μαζί μας και στο στέλνουμε σπίτι¨ και με ξαπόστειλαν. Αφού έφτασα σπίτι μετά ήρθε και ο Ν. Ήταν κατακίτρινος. Όταν ξαφνικά άρχισε να κάνει εμετό τον πήγα στο γιατρό. Και σε άλλα παιδιά κάνουν τα ίδια.

Ο πατέρα του παιδιού ο Απντουλκαντίρ Ο. ανέφερε πως υπέβαλλε μήνυση κατά του αστυνομικού που έδειρε το παιδί, και δήλωσε πως ¨Ζητάμε από την εισαγγελία να ερευνήσει τις κάμερες που υπάρχουν στο χώρο του περιστατικού¨.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 18/9/2013