ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΦΥΛΑΚΑΣ

O πρόξενος έκανε το ναμάζι του στο χωριό Φύλακας

seymen 1

Ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Οσμάν Ιλχάν Σενέρ, στις 27/9/2013, επισκέφτηκε το χωριό Φύλακας της Κομοτηνής και τέλεσε μαζί με ομογενείς εκεί το ναμάζι της Παρασκευής.

Τον πρόξενο Ιλχάν Σενέρ συνόδεψαν ο υποπρόξενος Αντνάν Οτούρκ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος των Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης Αχμέτ Αρίφ, ο εκπρόσωπος Ελλάδας του Συλλόγου Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (AVGADER) Ιλχάν Ταχσίν και κόσμος του χωριού.

Στο κήρυγμα που έκανε πριν από το ναμάζι ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, απευθυνόμενους στους πιστούς, τόνισε πως οι μουσουλμάνοι πρέπει να ζούνε αδερφικά και να φέρονται ο ένας στον άλλο σαν φίλοι. Ο μουφτής Σερίφ επίσης είπε : Ως κοινότητα πρέπει να απέχουμε από τα κουτσομπολιά, δεν πρέπει να στρέφουμε τα μάτια μας ο ένας στην περιουσία του άλλου, δεν πρέπει να καβγαδίζουμε με τους συγχωριανούς μας για μια σπιθαμή γης¨, και υπογράμμισε πως όλοι πρέπει να στηρίξουν τα μειονοτικά σχολεία και οι οικογένειες να στείλουν τα παιδιά τους στα μαθήματα Κορανίου.

Ο πρόξενος Σενέρ στην ομιλία του έδωσε μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας και ευχαρίστησε τον κόσμο του χωριού για την φιλοξενία που του έδειξαν.

seymen 2

Εφ. Μπιρλίκ 27/9/2013