ΣΕΪΧΑΝ ΝΤΟΓΑΝ, 14 ΧΡΟΝΩΝ…

Εξαφανίστηκε έχοντας συλληφθεί, θα συναντηθεί με την οικογένεια του στον τάφο

fft64_mf1652374

Ο 14 ετών Σεϊχάν Ντογάν ο οποίος συνελήφθη το 1995, εξαφανίστηκε, και τα οστά του βρέθηκαν σε ανασκαφή στο χωριό Μπαγιοζού, θα βρεθούν από την Κωνσταντινούπολη όπου είχαν μεταφερθεί, στο Ντάργκετσιτ δίπλα στα οστά των γονέων του.

ΜΑΡΝΤΙΝ – Ο Σεϊχάν Ντογάν όντας 14 χρονών συνελήφθη μαζί με άλλους 9 με την κατηγορία πως βοήθησαν το ΠΚΚ, και ήταν ένας εκ των 7 που ξανά δεν ακούστηκε τίποτε. Μετά από προσφυγή της οικογενείας τους, και στα πλαίσια της έρευνας που διεξήγαγε η εισαγγελία του Ντάργκετσιτ για τις δολοφονίες αγνώστων δραστών, βρέθηκαν σε ανασκαφή στο χωριό Μπαγιοζού κάποια οστά τα οποία στάλθηκαν στην ιατροδικαστική της Κωνσταντινούπολης. Εκεί εντοπίστηκε πως κάποια από τα οστά που βρέθηκαν ανήκαν στον Σεϊχάν Ντογάν. Με εντολή εισαγγελέα τα οστά του Ντογάν, θάφτηκαν στο δημοτικό κοιμητήριο του Ντάργκετσιτ.

 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ

Η Ασιγιέ Ντογάν-μητέρα του Σεϊχάν πέθανε το 2000, και ο πατέρας του ο Ραμαζάν πέθανε το 2010 από έμφραγμα. Μετά από την οριστικοποίηση πως τα ανευρεθέντα οστά ανήκαν στον Σεϊχάν, η οικογένεια του αποφάσισαν τα οστά αυτά να θαφτούνε δίπλα στην μητέρα και τον πατέρα του, στο ίδιο νεκροταφείο.

………….

Στην ανακοίνωση που έγινε από το παράρτημα Μάρντιν της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρονται τα εξής:

¨Μετά από την οριστικοποίηση από την αναφορά της ιατροδικαστικής πως τα οστά που βρέθηκαν σε λάκκο στο Μπαγιοζού του Νταργκετσίτ, ανήκουν στον μικρό Σειχάν Ντογάν που συνελήφθη το 1995 και τον εξαφάνισαν, η σωρός του θα μεταφερθεί από την Κωνσταντινούπολη και θα θαφτεί μαζί με την μητέρα του και τον πατέρα του. Το γεγονός πως ο δράστης αυτού του περιστατικού που είναι το πιο απτό παράδειγμα των εγκλημάτων που διέπραξε το κράτος κατά των Κούρδων είναι ακόμη ελεύθερος, και το ότι ο Μεχμέτ Τιρέ-υπεύθυνος για όλες τις δολοφονίες αγνώστων δραστών στην περίοδο 1993-1996 στην επαρχία του Ντάργκετσίτ, έγινε δεκτός στο κυβερνόν κόμμα , είναι ταυτόχρονα ανησυχητικό και ανατριχιαστικό. Ως IHD ζητάμε την κοινοποίηση προς της κοινή γνώμη αυτών που έκανε το κράτος στην περίοδο 1993-1996, την προσαγωγή όλων των στρατιωτών και πολιτών που ήταν οι εφαρμοστές αυτού του σχεδίου, και την συντομότερη δυνατή περάτωση των ερευνών σχετικά με τις εξωδικαστικές εκτελέσεις¨.

Πρακτορείο Ντογάν 17/9/2013

 Σχ : 14 χρονών, 14 χρονών…. Τον συνέλαβαν και τον εξαφάνισαν…