¨Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΕΜΟ¨

Δεν υπάρχει κανείς που να ξέρει τι έχει το πακέτο

pakette-ne-oldugunu-bilen-yok_5201_b

Ο πρόεδρος του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ανέφερε πως κανείς εν ξέρει τίποτε για το πακέτο εκδημοκρατισμού που θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός και δήλωσε : ¨ Τι είδους πακέτο εκδημοκρατισμού θα είναι δεν ξέρουμε. Η Τουρκία θα εκδημοκρατιστεί, αλλά ο λαός της Τουρκίας δεν ξέρει κάτι για αυτό. Δεν δεχόμαστε μια τέτοια λογική δημοκρατίας¨.

Ο Κιλιτσντάρογλου ανέφερε πως το μεγαλύτερο εμπόδια για τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας είναι οι νόμοι που έφερε το στρατιωτικό καθεστώς της 12ης Σεπτεμβρίου, και είπε : ¨ Εάν δεν αλλάξουν αυτοί οι νόμοι η Τουρκία δεν θα μπορέσει να γίνει μια υγιής δημοκρατία¨. Ο Κιλιτσντάρογλου σχολιάζοντας την έκκληση του BDP (σχ. μεταφρ : κουρδικό κόμμα) για μποϊκοτάζ στα σχολεία με αίτημα την εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα, είπε πως ¨Δεν το βρίσκω σωστό. Δεν είναι καθόλου σωστό τα παιδιά να γίνονται υλικό για την πολιτική. Διότι είναι τα παιδιά μας¨.

Ο Κιλιτσντάρογλου αναφερόμενος στην δήλωση του πρωθυπουργού Ερντογάν, ο οποίος αναφερόμενος στις επισκέψεις του CHP στην Αίγυπτο είπε ¨Με ποια αρμοδιότητα πάει εκεί;¨ δήλωσε : ¨ Πάμε στην Αίγυπτο, στο Ιράκ και σε άλλες χώρες με την αρμοδιότητα που μας δίνει ο λαός μας. Πηγαίνουμε για να μην αλληλοσκοτώνονται οι άνθρωποι. Σε όλο τον άλλο κόσμο υπάρχει άραγε άλλος πρωθυπουργός σαν και αυτόν που να υποδαυλίζει τον πόλεμο ; Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Όλοι θέλουν ειρήνη. Ο δικός μας θέλει πόλεμο¨.

……………..

Εφ. Ταράφ 15/9/2013