ΕΝΑΝΤΙΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

Σαλίχ Μουσλιμ : Είμαστε απόλυτα ενάντιοι σε στρατιωτική  επέμβαση

αρχείο λήψης (1)
Ο Σαλιχ Μουσλιμ-ηγέτης του PYD-της πιο σημαντικής πολιτικής ομάδας των Κούρδων της Συρίας, δήλωσε : Είμαστε απόλυτα ενάντιοι σε στρατιωτική  επέμβαση. Διότι μια τέτοια στρατιωτική επέμβαση θα ισοπεδώσει όλη την Συρία¨ .
………..
Ο Μουσλιμ απαντώντας σε ερωτήσεις των Ναομι Κονραντ και Αιντιν Ουστουνελ από την Deutsche Welle, ανέφερε πως μια πολιτική λύση στην Συρία είναι ακόμη εφικτή, και ότι σε περίπτωση που ΗΠΑ, Ρωσία, Ιράν, Τουρκία, Καταρ και άλλες ξένες δυνάμεις ¨άφηναν ήσυχη την Συρία¨ τότε το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί σε έναν μήνα.
Ο Μουσλιμ όταν τον ρώτησαν αν παίρνουν στρατιωτική βοήθεια από το ΠΚΚ, απάντησε πως ¨ ιδεολογικά είμαστε αδέρφια, αλλα δεν παίρνουμε βοήθεια από το ΠΚΚ¨.
………….
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις κουρδικες περιοχές, ακραίες ομάδες όπως το Μέτωπο Νουσρα η το καθεστώς Ασαντ ;
¨Και οι δυο.  Για αυτό εμείς οι Κουρδοι από την αρχή δήλωσαμε και στις δυο πλευρές πως είμαστε υποχρεωμένοι να προφυλλάξουμε τους εαυτούς μας και ότι δεν θα επιτρέψουμε να μπούνε στις περιοχές μας. Μάλιστα κάποιοι Κούρδοι πέθαναν σε συγκρούσεις με το καθεστώς Ασαντ. Αλλα υπερασπιστήκαμε τόσο καλά τους εαυτούς μας ενάντια στις μονάδες του καθεστώτος που πλέον μας αφήνουν ήσυχους.  Τώρα όμως αντιμετωπίζουμε επιθέσεις σαλαφιτών που μας κατηγορούν πως στηρίζουμε το καθεστώς. Κάτι το οποίο δεν είναι αληθές. Εμείς αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε τον δικό μας ανεξάρτητο δρόμο.  Το Μέτωπο Νούσρα είναι στην λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων των ΗΠΑ. Υπό την αιγίδα όμως του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, βρίσκονται 10 διαφορετικές ομάδες που δεν περιλαμβάνονται σε καμία λίστα τρομοκρατικών οργανώσεων.  Εντέλει δηλαδή έστω και έμμεσα στηρίζονται από την Δύση. Όλα τα όπλα που στέλνονται στην αντιπολίτευση εντέλει καταλήγουν στα χέρια του Μετώπου Ελλάδα Νούσρα¨.
………….
Εφ. Ραντικαλ 28/8/2013
Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone