ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΡΩΜΑ

Επικίνδυνη ένταση στο Ίζμιτ

fft64_mf1637320 (1)

Συγγενείς του 26 ετών Ζεκί Ντουρσούν που έχασε την ζωή του την Δευτέρα σε ένα καβγά για την προτεραιότητα, χτες το βράδυ πετροβόλησαν στην συνοικία των Ρωμά ένα εντευκτήριο, και πολλά σπίτια και μαγαζιά.

 Ιζμιτ – Στο Ίζμιτ της Προύσας, σε καβγά που έγινε την Δευτέρα για την προτεραιότητα αυτοκινήτων, τραυματίστηκαν από όπλο και ξύλο ο 26 ετών Ζεκί Ντουρσούν και ο 23 ετών Γιουνούς Εμρέ Ακίν. Ο Ζεκί Ντουρσούν έχασε την ζωή του στο κρατικό νοσοκομείο του Ίζνικ όπου μεταφέρθηκε, ενώ οι Ρωμά πολίτες Νουσρέτ Ν. και ο γιός του ο Μ.Ν. συνελήφθησαν.

Η αστυνομία κάνει έρευνες για δύο ακόμη άτομα που αναφέρεται πως ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Στην ένταση που ξέσπασε στην πόλη λόγω του περιστατικού, συγγενείς και φίλοι του Ζεκί Ντουρσούν, αντέδρασαν ενάντια σε άτομα που ήταν Ρωμά. Μετά από την κλιμάκωση της έντασης, στάλθηκαν στην περιοχή ΜΑΤ.

Μετά την ένταση που κράτησε όλη τη μέρα, γύρω στις 19.00 οργισμένο πλήθος με πέτρες και ξύλα στα χέρια, βάδισαν κατά των συνοικιών Γενί και Μαχμούτ Τσελεμπί όπου ζούνε Ρωμά. Οι αντιδράσεις τους μεγάλωσαν σαν χιονοστιβάδα και φτάνοντας στο εντευκτήριο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού όπου πηγαίνουν οι Ρωμά, το διέλυσαν και κατέστρεψαν τα πράματα του.

Το πλήθος έσπασε τζάμια από πολλά σπίτια και μαγαζιά και η αστυνομία επενέβη με σπρέι πιπεριού. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων ο 26 ετών Εμραχ Τουρκ τραυματίστηκε με σφαίρα στην πλάτη και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο.

………………

Εφ. Ραντικάλ 9/9/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone