ΟΤΑΝ Η ΜΗΝΥΣΗ ΑΦΟΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ….

Ο Μπερκίν σε κώμα, η δικαιοσύνη σε ύπνο

3db2f10673c3037903b1714888f7b4b4

99 μέρες πάνε από τότε που ο Μπερκίν είναι σε κώμα στην εντατική από το δακρυγόνο που πέταξε η αστυνομία και τον πέτυχε στο κεφάλι. Η δικαιοσύνη δείχνει να κοιμάται. 99 μέρες τώρα δεν κινήθηκε καμία διαδικασία σε βάρος των αστυνομικών που έφεραν τον Μπερκίν στο χείλος του θανάτου.

Ο 14χρονος Μπερκίν Ελβάν ο οποίος τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι στην περίοδο της αντίστασης του πάρκου Γκεζί, από δακρυγόνο της αστυνομίας, εξακολουθεί να παραμένει στην εντατική. Οι δικηγόροι του στις 25 Ιουνίου υπέβαλλαν μήνυση. Αλλά η μήνυση συνενώθηκε σε φάκελο με άλλες μηνύσεις και ακόμη δεν υπήρξε καμία εξέλιξη. Η εισαγγελία ακόμη και τις ιατρικές αναφορές που πήρε από το νοσοκομείο, δεν τις έστειλε ακόμη στην ιατροδικαστική.

Ο 14 ετών Μπερκίν Ελβάν το πρωί της 16/6/2013 βγήκε από το σπίτι του στο Οκμεϊντανί για να πάρει ψωμί από το μπακάλη, και πηγαίνοντας τραυματίστηκε βαριά όταν δακρυγόνο που πέταξε η αστυνομία τον πέτυχε στο κεφάλι. Το παιδί μεταφέρθηκε στην εντατική του Εκπαιδευτικού-Ερευνητικού Νοσοκομείου Οκμεϊντανί όπου και παραμένει 99 μέρες τώρα.

ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Δικηγόροι υπέβαλαν την σχετική μήνυση στις 25/6. Αλλά η εισαγγελία συνένωσε την μήνυση σε φάκελο με άλλες μηνύσεις που έγιναν στην περίοδο του πάρκου Γκεζί και συσχετίζονται με αστυνομικούς.

Οι δικηγόροι ζήτησαν να ξεχωριστεί η συγκεκριμένη υπόθεση από τον φάκελο, αλλά το αίτημα απορρίφθηκε.

Μιλώντας στο ANF η δικηγόρος Εβρίμ Ντενίζ Καρατανά δήλωσε : ¨Μήνες τώρα δεν κινήθηκε καμία διαδικασία. Ακόμη και οι φωτογραφίες από τον χώρο του περιστατικού δεν εντάχθηκαν στον φάκελο της υπόθεσης. Το μόνο που έγινε είναι ότι ζητήθηκαν πι ιατρικές αναφορές. Αυτές οι αναφορές πρέπει να σταλθούν στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Αλλά ούτε καν αυτό δεν έκαναν¨.

Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ 22/9/2013