ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Δεκάδες χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο Καντίκιοϊ για την ειρήνη

page_kadikoyde-on-binler-baris-icin-toplandi_168891747

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στο Καντίκοϊ στο συλλαλητήριο που οργάνωσε η Πλατφόρμα Δημοκρατίας και Ειρήνης στην 1η Σεπτεμβρίου-ημέρα Παγκόσμιας Ειρήνης. Ο πρόεδρος του BDP Σελαχαττίν Ντεμιρτάς δήλωσε πως ¨μπορούμε να σταματήσουμε αυτούς που θέλουν την Τουρκία στην ρότα του πολέμου¨.

Χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στη πλατεία της αποβάθρας του Καντίκιοϊ στο συλλαλητήριο αυτό που οργανώθηκε από την Πλατφόρμα Δημοκρατίας και Ειρήνης, με σύνθημα ¨Αγώνας για ειρήνη από το Γκεζί ως την Λίτζε¨.

……………..

2

Εντύπωση προκάλεσε πως πολλές γυναίκες φορούσαν λευκά ρούχα σαν σύμβολο της ειρήνης, ενώ οι Κούρδισσες γυναίκες στόλιζαν τα λευκά ρούχα με κίτρινα, κόκκινα και πράσινα μαντίλια. Επικεφαλής της πορείας των χιλιάδων ατόμων ήταν πανό με την υπογραφή του HDK που έγραφαν ¨Με το πνεύμα του πάρκου Γκεζί χαιρετίζουμε την επανάσταση στην Ροζάβα¨ και ¨Βαδίζουμε μαζί από το Γκεζί ως την Λίτζε για ειρήνη, ισότητα και δημοκρατία¨. Μέλη του συλλόγου ομοφυλοφίλων βρισκόταν στις πρώτες γραμμές της πορείας κρατώντας σημαίες με χρώματα του ουράνιου τόξου.

…………..

Αντιρρησίες συνείδησης κρατούσαν πανό που έγραφε ¨μην πας στον στρατό¨, ενώ το παράρτημα Κωνσταντινούπολης της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) δήλωσε ¨¨όχι στον πόλεμο, δημοκρατική λύση για το κουρδικό θέμα¨.

……..

O πρόεδρος του IHD-Κωνσταντινούπολης Εφέ δήλωσε : ¨Για αυτό το σκοτάδι που υπάρχει υπεύθυνοι δεν είναι οι λαοί. Η ειρήνη είναι τόσο σοβαρό στοιχείο, που δεν μπορεί να αφεθεί αμανάτι στο ΑΚΡ. Η ευθύνη για να κερδηθεί η ειρήνη είναι στους ώμους μας.

…………….

Αυτός ο οποίος από τους πρώτους υποδαυλίζει τον πόλεμο δίπλα μας, είναι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Νταβούτογλου. Θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των λαών¨.

……………….

Εφ. Ραντικάλ 1/9/2013