ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΠΚΚ

Aναφορά για το ¨Τι θα κάνει το ΠΚΚ¨

Taraf

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών σε περίπτωση που δεν γίνει κάποιο βήμα στο θέμα του εκδημοκρατισμού, το ΠΚΚ ετοιμάζεται για 10 διαφορετικές ενέργειες.

Η απόφαση του KCK να σταματήσει την απόφαση δημιούργησε ανησυχία στην Άγκυρα. Χτες μέλη της κυβέρνησης στην σύνοδο ασφαλείας έθεσαν επί τάπητος τις προετοιμασίες του ΠΚΚ για ενέργειες. Στην σύνοδο αυτή παρουσιάστηκε η αναφορά ου ετοιμάστηκε από μονάδες ασφαλείας σχετικά με την παρούσα κατάσταση. Σύμφωνα με την εν λόγω αναφορά, το ΠΚΚ αποφάσισε πως σε περίπτωση που δεν γίνει κάποιο βήμα εκδημοκρατισμού θα γίνουν ενέργειες σε 10 διαφορετικά θέματα. Στην αναφορά καταγράφεται πως μεταξύ των ενεργειών που σχεδιάζει το ΠΚΚ μετά από την λήξη της διαδικασίας επίλυσης είναι η επίθεση σε γραφεία πολιτικών κομμάτων στην περιοχή και η απαγωγή βουλευτών.

Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΗΝΑ

Στην αναφορά στην οποία έφτασε η Ταράφ, εμπεριέχονται λεπτομερείς εκτιμήσεις σχετικά με την απόφαση του KCK να σταματήσει την απόσυρση των ανταρτών από τις 1/9. Στην αναφορά καταγράφεται πως η απόσυρση δεν σταμάτησε στις 1/9 αλλά από τα μέσα Αυγούστου. Σύμφωνα με την αναφορά τα μέλη της οργάνωσης που αναφερόταν πως αποσύρθηκαν εγκαταστάθηκαν στην περιοχή του Χακκάρι. Τμήμα των μελών αυτών από την ύπαιθρο κατέβηκαν στις πόλεις. Μεγάλο τμήμα των 600 περίπου μελών της οργάνωσης που υπολογίζεται πως αποσύρθηκαν ήταν άρρωστοι ή ηλικιωμένοι.

ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Στην αναφορά τονίζεται πως η οργάνωση κατά την ειρηνευτική διαδικασία έδωσε μεγάλο αγώνα για την διάλυση του συστήματος των πολιτοφυλάκων. Καταγράφεται πως αρκετοί πιέσθηκαν να εγκαταλείψουν αυτή τη δουλειά, ενώ σε κάποιους υπήρξαν προτάσεις πως αν το κάνουν θα τους δοθεί ¨αποζημίωση¨, ενώ υπήρξαν και υποσχέσεις για νέα δουλειά. Στην αναφορά περιγράφεται πως ¨Με στόχο την άσκηση πίεσης στους πολιτοφύλακες, συνεχίστηκαν οι δράσεις απειλών/κλοπών σε βάρος των οικογενειών τους και των σπιτιών τους, ενώ σε κάποιους προτάθηκαν χρήματα για να εγκαταλείψουν την πολιτοφυλακή.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΩΝ ΟΠΛΩΝ

Στο κείμενο υπάρχουν και εκτιμήσεις σχετικά με το θέμα της εγκατάλειψης των όπλων από την μεριά του ΠΚΚ. Υπάρχει ο ισχυρισμός πως η οργάνωση δεν εγκατέλειψε τα όπλα, και ότι σε αυτήν την περίοδο προμηθεύτηκε και νέα όπλα. Υπάρχει η φράση ¨Κατά τις παράνομες διαδηλώσεις που έγιναν στα μέσα του μήνα σε Σιρνάκ και Χακκάρι, υπήρξαν επιθέσεις σε δυνάμεις ασφαλείας με αυτά τα συγκεκριμένα όπλα¨.

……….

Οι 10 δράσεις του ΠΚΚ που σχεδιάζονται σε περίπτωση που ανασταλεί η διαδικασία επίλυσης είναι σύμφωνα με την αναφορά οι εξής :

Σχετικά με τις τοπικές εκλογές που πλησιάζουν, θα υπάρξουν απειλές και εκβιασμοί στους εκπροσώπους κομμάτων της περιοχής.

Θα υπάρξουν δράσεις απαγωγής βουλευτών που κάνουν δηλώσεις ενάντια στην οργάνωση.

Έγιναν διερευνητικές εργασίες στις περιοχές Λίτζε του Ντιγιαρμπακίρ, Σιρνάκ του Χακκάρι και στο Βαν, για ένοπλες δράσεις. Σχεδιάζονται ένοπλες δράσεις ενάντια σε κρατικούς φορείς.

Γύρω από τα νεκροταφεία που έγιναν σε αγροτικές περιοχές θα τοποθετηθούν νάρκες. Σε περίπτωση που υπάρξει επίθεση σε αυτά τα νεκροταφεία οι νάρκες θα εκραγούν. (σχ μεταφρ : εννοεί τα νεκροταφεία ανταρτών).

Στα πλαίσια της φορολόγησης, θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για την επίτευξη των οικονομικών στόχων. Επιχειρήσεις που δεν στηρίζουν την οργάνωση, θα υποστούνε κυρώσεις.

Σχεδιάστηκε πως σε περίπτωση αναστολής της ειρηνευτικής διαδικασίας, θα υπάρξει ταυτόχρονη επίθεση σε περισσότερες από μία στρατιωτικές μονάδες.

Τα μέλη της οργάνωσης που αποσύρθηκαν ήταν κυρίως στην γραμμή του Σιρνάκ στο Χακκάρι. Πιθανόν λοιπόν τα μέλη αυτά να μπούνε πάλι στην Τουρκία.

Θα κλαπούν κάποια όπλα πολιτοφυλάκων και θα χρησιμοποιηθούν σε εγκλήματα.

Μέλη της οργάνωσης που πολεμάνε στην Συρία, σε μια πιθανή επίθεση, θα κληθούνε στην Τουρκία.

Οι δράσεις με μολότοφ, θα αυξηθούν ανάλογα με την πολιτική συγκυρία.

…………..

Εφ. Ταράφ 12/9/2013