ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΦΤΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ κ.ΠΕΡΒΙΝ ΧΑΪΡΟΥΛΛΑΧ

Ο μουφτής Ιμπραήμ συναντήθηκε στην Αθήνα με τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΑΣΕ

pervin serif muftu

Ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και η Γενική Διευθύντρια της ΠΕΚΕΜ Περβίν Χαϊρουλλάχ, στις 18/9/2013 συναντήθηκαν στην Αθήνα με τον ειδικό -για θέματα μισσαλοδοξίας κατά των μουσουλμάνων-απεσταλμένο του ΟΑΣΕ Αντίλ Αχμέντοφ (γερουσιαστής από το Καζακιστάν).

Στην ωριαία συνάντηση ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ και η Περβίν Χαϊρουλλάχ, ενημέρωσαν λεπτομερώς τον κύριο Αχμέντοφ, σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων στις οποίες υπόκειται η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης.

Περιέγραψαν με παραδείγματα την υπάρχουσα κατάσταση στον κύριο Αχμέντοφ, σχετικά με τα θέματα της θρησκευτικής ελευθερίας, των μουφτειών και των βακουφικών περιουσιών, σχετικά με το θέμα των 240 ιμάμηδων, της ταυτότητας, της ελευθερίας συνεταιρίζεσθαι, της συμμετοχής στην πολιτική και κοινωνική ζωή, σχετικά με το εκπαιδευτικό θέμα, τα προβλήματα του μειονοτικού τύπου, και τις παραβιάσεις στο θέμα της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στην συνάντηση έγινε αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μουσουλμάνοι Τούρκοι που ζούνε σε άλλες περιοχές. Ο κύριος Αντίλ Αχμέντοφ ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα σχετικά με το θέμα της εκπαίδευσης των νηπίων της Τουρκικής Μειονότητας, και κράτησε σχετικές σημειώσεις.

Ο μουφτής Ιμπράημ Σερίφ και η Περβίν Χαϊρουλλάχ παρέδωσαν στον κ. Αχμέντοφ φάκελο με τα προβλήματα που βιώνει η Τουρκική Μειονότητα.

Ο Αντίλ Αχμέντοφ ανέφερε πως σκοπός του ερχομού του ήταν να ενημερώσει το ελληνικό κράτος για τα θέματα που εντοπίζει, ενώ ζήτησε πλέον να ενημερώνεται για την κατάσταση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Εφ. Μπιρλίκ 23/9/2013