¨Η ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜ Η ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ¨

¨Η θα επιλέξετε το Ισλάμ ή θα πεθάνετε¨

137881766616834

Αναφέρεται πως χριστιανοί που ζούνε σε κωμόπολη της Συρίας που καταλήφθηκε από μαχητές του Μετώπου Ελ Νούσρα που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, πιέζονται να γίνουν χριστιανοί.

Αναφέρεται πως μαχητές της Ελ Νούσρα που μάχονται κατά της κυβέρνησης Άσαντ στην Συρία, κατέλαβαν περιοχή στην οποία έζησε και ο Ιησούς, και πιέζουν τους χριστιανούς εκεί να αλλάξουν θρησκεία. Αναφέρεται πως οι μαχητές της Ελ Νούσρα λένε στους κατοίκους της κωμόπολης Μαλούλα να επιλέξουν ¨αλλαγή θρησκείας ή θάνατο¨.

Κάτοικοι της κωμόπολης αναφέρουν πως οι αντάρτες μπήκαν στην πόλη με την κραυγή Αλλάχ-ου –Ακμπάρ και ότι συνέχισαν να επιτίθενται σε σπίτια και εκκλησίες.

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε : ¨Πυροβολούν και σκοτώνουν ανθρώπους. Άκουσα πυροβολισμούς και μετά είδα τρία πτώματα να κείτονται στον δρόμο. Που είναι άραγε ο πρόεδρος Ομπάμα να δει αυτά που μας συμβαίνουν ;¨.

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ¨Είδα τους μαχητές να συλλαμβάνουν πέντε χωρικούς και να τους λένε ¨Ή θα στραφείτε στο Ισλάμ ή θα κόψουμε τα κεφάλια σας¨.

Η κωμόπολη αυτή βρίσκεται 40 χλμ από την Δαμασκό και βρίσκεται στην λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Οι κάτοικοι της ακόμη μιλάνε αραμαϊκά. Είναι γνωστό πως αυτή την γλώσσα μιλούσε και ο Χριστός. Κάτοικοι της κωμόπολης λένε πως οι μαχητές της Ελ Νούσρα που κατέλαβαν την πόλη μιλάνε διαλέκτους από Τυνησία, Λιβύη, Μαρόκο και Τσετσενία.

Gazeteport.com 10/9/2013