ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ FITCH

Προειδοποίηση από την Fitch για ύφεση στην Τουρκία

fitch-ratings-turkey-grade-economy-investment-nationalturk-0455

Προειδοποιήσεις προς την Τουρκία για ύφεση από τον παλιότερο διευθυντή του οίκου αξιολόγησης Fitch Πωλ Ρόκινγκς.

Ο Ροκινγκς δήλωσε πως σε περίπτωση που υπάρξει στάση ροής κεφαλαίων, θα μπορούσε να εμφανιστεί στην Τουρκία ύφεση.

 Ο Ρόκινγκς μιλώντας σε συνέδριο με τίτλο Εικόνα της Πιστοληπτικής Ικανότητας της Τουρκίας δήλωσε : Η Τουρκία μπορεί να μην είναι στους πρόποδες της καταιγίδας αλλά πλησιάζει ιδιαίτερα. Η Τουρκία επηρεάστηκε ιδιαίτερα από την FED.

Προειδοποίηση για ύφεση

Ο Ρόκινγκς δήλωσε : Οι κίνδυνοι από τον υψηλό εξωτερικό δανεισμό και το υψηλό έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών εκθέτουν την Τουρκία στους κίνδυνος της εξωτερικής χρηματοδότησης. Η μειωμένη ανάπτυξη οφείλεται στην χαμηλή εσωτερική αποταμίευση. Σε περίπτωση που υπάρξει στάση ροής κεφαλαίων, θα μπορούσε να εμφανιστεί στην Τουρκία ύφεση.

Ο Ρόκινγκς συνέχισε τις προειδοποιήσεις του ως εξής : Αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Τουρκία είναι αν υπάρξει ξαφνική στάση ροής κεφαλαίων. Το άνοιγμα του ισοζυγίου δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί με βραχυπρόθεσμο δανεισμό. Το τραπεζικό σύστημα φαίνεται πως μπορεί να περάσει τα στρες τεστ. Η Κεντρική Τράπεζα ακολούθησε μια ενεργητική στάση. Βλέπουμε πως ακολούθησε μια ευέλικτη συναλλαγματική πολιτική. Πιστεύουμε πως πρέπει να γίνουν αλλαγές στην πολιτική συναλλαγματικών ισοτιμιών.

……………….

Τ24. 26/9/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone