ΚΑΘΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥ !

Αποδοχή τύπου ¨φακελώνουμε μέχρι και τα παιδιά σας ¨
cocugunuza_kadar_fisledik_h3937
O υπουργός οικονομικών Μεχμέτ Σιμσέκ μετέχοντας σε τηλεοπτική εκπομπή, προέβη σε μια ιστορική παραδοχή. Ο υπουργός ξεκάθαρα αποδέχτηκε την είδηση που έφερε στην επικαιρότητα η εφημερίδα Ταράφ σχετικά με το φακέλωμα των πολιτών, είδηση την οποία επιχειρούσε να διαψεύσει η ΜΙΤ. Ο Σιμσέκ στην εκπομπή δήλωσε : ¨ξέρουμε που πέταξε ο καθένας, πληροφορίες για τα παιδιά του, τις κινήσεις των λογαριασμών στην τράπεζα, και τα κοινόχρηστα των διαμερισμάτων¨.
………….
Η ιστορική αυτή παραδοχή του Σιμσέκ θύμισε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ταράφ, της 10/72013. Η Ταράφ τότε δημοσίευσε με έγγραφα πως η ΜΙΤ κατα παράβαση του Συντάγματος συνήψε πρωτόκολλο με την ΡΤΤ (ταχυδρομείο) με το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και με τις Turk Hava Yollari (Τουρκικές Αερογραμμές),  με το οποίο πληροφορίες πολιτών περνά στην κατοχή της και αυτή φακελώνει.
Στην είδηση τους αναφερόταν πως σύμφωνα με τα πρωτόκολλα συνεργασίας, όλες οι ιδιωτικές πληροφορίες των πολιτών που πετάνε με τις ΤΗΥ, όπως και αυτές των μαθητών που υπάγονται στο υπουργείο Εθνικής Παιδείας και των οικογενειών τους, τα μέιλ τους, οι εγγραφές στο Κτηματολόγιο και όλες οι συναλλαγές τους με το ταχυδρομεία, μεταβιβάζονται στην ΜΙΤ.
Ολες οι πληροφορίες από τα μέιλ μας και τα τηλεφωνήματα μας, από τις φωτογραφίες μας και τους βαθμούς μας, μέχρι πληροφορίες της οικογενειακής μας ζωής με ¨άκρως απόρρητα¨ πρωτόκολλα μεταβιβάζονται στην ΜΙΤ. Αυτό σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον τουρκικό ποινικό κώδικα είναι αδίκημα. Η ΜΙΤ κα οι φορείς που μεταβιβάσουν τις πληροφορίες έφεραν χτύπημα στο απόρρητο της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών πληροφοριών, και εφάρμοσαν μέτρο ανάλογο με αυτά των πραξικοπηματιών της 28ης Φεβρουαρίου.
………….
Εφ. Ταραφ 24/8/2013
Μεχμέτ Μπαρανσού