Ο ΠΡΟΣΤΥΧΟΣ ΓΕΙΤΟΝΑΣ….

Να το έγγραφο στήριξης της Ελ Νούσρα !

adsız3Αποδείχτηκε η στήριξη της Τουρκίας προς την οργάνωση Ελ Νούσρα. Σε έγγραφο που φέρει την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών Γκιουλέρ αναφέρεται : ¨ Στην βάση των περιφερειακών μας συμφερόντων βρίσκεται η δέουσα στήριξη προς τους μαχητές του Ελ Νούσρα ενάντια στο PYD, και η στέγαση τους στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες.

Η Lekolin.org δημοσίευσε έγγραφο που φέρεται να έχει την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών που στάλθηκε στην νομαρχία του Χατάι. Στις εγκυκλίους υπ.αρ. 21714546-47201 (81340) 224-5825/42438 και με σειρά 2013/12, αναφέρεται πως ¨Εγκρίθηκε η κατάλυση των μαχητών σε χώρους υποδοχής του υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων όπως και σε άλλους δημόσιους ξενώνες που θα καθοριστούν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μας¨.

nuce_26092013-190458-1380215098.17

Σε έγγραφο με ημερομηνία 15/3/2013 και τον χαρακτηρισμό απόρρητο, αναφέρεται ¨ Σχετικά με τον υπό τον έλεγχο της ΜΙΤ ερχομό των μαχητών του Ελ Νούσρα (κατά βάση Τσετσένων και Τυνήσιων) που τους βάζουν να πολεμάν κατά του PYD που είναι προέκταση της τρομοκρατικής οργάνωσης ΠΚΚ, και σχετικά με την στήριξη που παρέχεται στο πέρασμα τους, είναι σημαντικό να διατηρηθεί η μυστικότητα¨ .

ΕΓΓΡΑΦΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛ ΝΟΥΣΡΑ

Από την πρώτη μέρα που άρχισαν οι επιθέσεις στην εξέγερση της Ρoζάβα, είχαν εμφανιστεί στην κοινή γνώμη πληροφορίες σχετικά με το ότι η Τουρκία έβαζε τις συνδεόμενες με την Αλ Κάιντα ένοπλες ομάδες του Ελ Νούσρα και του ΟSO να πολεμάνε κατά των Κούρδων. Και παρά το ότι ήταν γνωστή η στήριξη της Τουρκίας σχετικά με την οργάνωση των επιθέσεων, την διαχείριση και την παροχή στήριξης στις μεταφορές, το τουρκικό κράτος και το ΑΚΡ κάθε φορά αρνούνταν αυτή την πραγματικότητα.

Στο έγγραφο που φέρεται να έστειλε το υπουργείο Εσωτερικών στην νομαρχία του Χατάι με την υπογραφή του υπουργού Μουαμέρ Γκιουλέρ, και την διαβάθμιση ¨απόρρητο¨, παρουσιάζονται οι στρατηγικές σχέσεις Τουρκίας με την Ελ Νούσρα. Στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται πως την συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα Ελ Νούσρα, την βάζουν να πολεμά κατά του PYD και για αυτό τον λόγο, δίνεται η εντολή να της παρασχεθεί κάθε στήριξη.

…………………

telgrafhane.org 27/9/2013