Η ΔΙΠΛΟΠΡΟΣΩΠΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Έκοψε τις γέφυρες με την Άγκυρα

ankara-yla-kopruleri-atti_8646_b

Ο Μουσλίμ (σημ μεταφρ : ηγέτης Κούρδων Συρίας), που συναντιόταν συχνά με αρμόδιους του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών και της ΜΙΤ, ισχυρίστηκε πως σε αυτά που γίνονται υπάρχει τουρκικό δάκτυλος και δήλωσε πως ¨ Από την μια μεριά μιλάς με εμάς. Και από την άλλη ξαμολάς τα τσακάλια πάνω μας¨.

Ο αντιπρόεδρος του PYD Σαλίχ Μουσλίμ μιλώντας στο 17ο Πολιτιστικό Συνέδριο Κούρδων που οργανώθηκε στην πρωτεύουσα της Σουηδίας Στοκχόλμη, δήλωσε πως οι άγριες και βάρβαρες συμμορίες της αντιπολίτευσης στην Συρία διαπράττουν σφαγές σε βάρος του κόσμου. Ο Μουσλίμ ανέφερε πως οι αποκεφαλισμοί και το φάγωμα της καρδιάς του αντιπάλου είναι προϊόντα ενός πολιτισμού 1500 χρόνια παλιότερου, και ισχυρίστηκε πως σε αυτά που συμβαίνουν υπάρχει δάκτυλος της κυβέρνησης του ΑΚΡ και του πρωθυπουργού Ερντογάν. Ο Μουσλίμ απευθύνθηκε στον Ερντογάν με αυτή την φράση : Δηλαδή από την μια μεριά μιλάς μαζί μας, και από την άλλη ξαμολάς πάνω μας τα κοπρόσκυλα σου, τα τσακάλια σου και τις αλεπούδες σου. Σύνελθε. Εμείς μαζί με τον λαό μας θα υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και θα φτάσουμε στην νίκη¨.

ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕ ΤΟ KDP

O Mουσλίμ ανέφερε πως τμήμα του κόσμου αναγκάστηκε να μεταναστεύσει λόγω του εμπάργκο κατά του PYD, και κατηγόρησε την διοίκηση του Μπαρζανί (KDP) στο Β. Ιράκ. Ο Μουσλίμ δήλωσε : ¨Εμείς με φύλλα και χόρτα μπορούμε να συνεχίσουμε την ζωή μας. Να μην προσπαθεί κανείς μέσω της πείνας να μας κάνει να παραδοθούμε. Όλοι να το ξέρουν αυτό καλά. Ο λαός μας ποτέ δεν θα παραδοθεί στην πείνα. Αυτοί οι οποίοι μας κλείνουν τα σύνορα και αφήνοντας μας στην πείνα επιδιώκουν να παραδοθούμε, θα λογοδοτήσουν στην ιστορία¨.

Εφ. Ταράφ 16/9/2013