ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Αντίδραση από τον Ερντογάν στην δίχως πόλεμο συνταγή για την Συρία : Ακροβασία !

page_erdogan-bir-alanda-basarisiz-olduk_929520574

Πρωθυπουργός Ερντογάν : Γίνεται προσπάθεια να ξεχαστεί ο θάνατος 106 χιλιάδων ανθρώπων στην Συρία. Μα είναι δυνατόν μια τέτοια ακροβασία ;

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν ανέφερε πως έσβησαν τα ίχνη από τα πραξικοπήματα και λέγοντας πως μόνο σε κάτι απέτυχαν είπε : ¨Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και την αξιωματική αντιπολίτευση δεν πετύχαμε να τους μετατρέψουμε¨.

………………….

¨Από την μέρα που άρχισαν τα επεισόδια μέχρι σήμερα ο αριθμός των απωλειών έφτασε τα 110 χιλιάδες άτομα. Αυτοί είναι καταγεγραμμένοι, πέραν αυτών υπάρχουν άλλα 200 χιλιάδες άτομα που δεν έχουν καταγραφεί. Μαζί με αυτούς φτάνουν οι απώλειες τα 300 χιλιάδες άτομα. 7 εκατομμύρια έφυγαν από τα σπίτια τους. Ακόμη και τώρα 100-150 άτομα τη μέρα χάνουν τη ζωή τους.

……………..

Πρώτον, η χρήση ενός χημικού όπλου που επιφέρει θάνατο είναι έγκλημα, και η χρήση άλλων μη χημικών όπλων δεν είναι έγκλημα ; Μα είναι δυνατόν τέτοια λογική ; Τι θα πει αυτό ; Άνθρωποι σκοτώνονται . Εάν σκοτώνονται άνθρωποι από ελεύθερους σκοπευτές, από άρματα και από αεροπορικούς βομβαρδισμούς αυτά δεν χαρακτηρίζονται έτσι. Μα φτάνει πια. Αυτοί που σκοτώνονται από τους βομβαρδισμούς κομματιάζονται. Ενώ σε αυτούς που σκοτώνονται με χημικά δεν φαίνονται ίχνη σφαίρας. Ο θάνατος είναι θάνατος όποιο και αν είναι το όπλο. Εφόσον και τα μεν και τα δε σκοτώνουν, πρέπει να τα αξιολογήσουμε στην ίδια κατηγορία. Το καθεστώς αυτό πρέπει να λογοδοτήσει για αυτά. 1700 άτομα δολοφονήθηκαν με χημικά όπλα και 106 χιλιάδες δολοφονήθηκαν με άλλα όπλα. Γίνεται προσπάθεια να ξεχαστεί ο θάνατος 106 χιλιάδων ανθρώπων στην Συρία. Μα είναι δυνατόν μια τέτοια ακροβασία ; Για αυτούς τους 106 χιλιάδες και για τους 200 χιλιάδες άλλους αγνοούμενους, ποιος θα λογοδοτήσει ; Πότε θα εγκαταλείψουμε αυτήν την αναισθησία ; Το καθεστώς Άσαντ δεν τήρησε καμία από τις υποσχέσεις του, και έτσι κερδίζει και άλλο χρόνο. Και αυτά τα σχετικά με τα χημικά που λέει δεν τα πιστεύουμε, δεν εμπιστευόμαστε. Το καθεστώς της Δαμασκού θα συνεχίσει αυτή την σφαγή με τον ίδιο τρόπο.

…………….

Τ24 12/9/2013