Η ΝΤΙΛΕΚ ΚΟΤΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Oι χρυσαυγιτες επενέβησαν στην συναυλία της Ντιλεκ Κοτς
image
Η Ντιλέκ Κοτς που ανέβηκε επί σκηνής στα πλαίσια των εκδηλώσεων Παλιάς Πόλης της Ξάνθης που οργανώθηκε με την συμμετοχή κάποιων φορέων του δήμου Ξάνθης, έγινε στόχος ρατσιστών και φασιστών.
Λίγο πριν από την έναρξη της συναυλίας, 40 άτομα που έγινε αντιληπτό πως ήταν μέλη της οργάνωσης Χρυσή Αυγή, επενέβησαν στην συναυλία. Ένας νέος από την ομάδα ανέβηκε επί σκηνής και ανέγνωσε ένα κείμενο. Έπειτα η ομάδα απομακρύνθηκε φωνάζοντας συνθήματα και χωρίς να προκαλέσει επεισόδιο.
Η Ντιλέκ Κοτς σε δηλώσεις της στον τοπικό τύπο σχετικά με την παρέμβαση της φανατικής ομάδας, δήλωσε πως ¨ Άκρα θα υπάρχουν πάντοτε. Εμείς θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε δρόμους με την μουσική μας¨.
Η Κοτς ανέφερε πως δεν εξεπλάγη από την γραπτή μπροσούρα συλλόγου που κατηγορούσε το σύλλογο Μικρασιατών για το γεγονός πως θα τραγουδούσε, και ανέφερε : ¨ Εξτρεμισμός και εξτρεμιστές θα υπάρχουν πάντα. Δεν ήταν καθόλου έκπληξη για μένα. Εμείς θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε δρόμους με την μουσική μας. Εγώ τραγουδώ τα τραγούδια των προγόνων τους και αυτοί δακρύζουν. Δεν θα απολογηθούμε γιατί αυτά τα τραγούδια είναι στα τουρκικά. Οι παππούδες τους τα έφεραν στην Ελλάδα και μιλούσαν αυτή τη γλώσσα και σ΄αυτή τη γλώσσα τους τα τραγουδάω, έτσι τα καταλαβαίνουν.
………………
Εφ. Γκιουντέμ 12/9/2013
Σχ : Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η συναυλία αυτή παρά το ότι ήταν γνωστή από μέρες δεν προβλήθηκε καθόλου από τα τουρκόφωνα ΜΜΕ. Προφανώς προβάλλεται μόνο όποια εκδήλωση  έχει την άμεση-έμμεση έγκριση ή και χρηματοδότηση του τουρκικού προξενείου.
Aς θυμηθούμε και ένα υπέροχο τραγούδι της Κοτς σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα