ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ DEB ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΥΦΤΗΔΕΣ

Επίσκεψη στους εκλεγμένους μουφτήδες από την ηγεσία του DEB

DSC_0005_2

H ηγεσία του DEB επισκέφθηκαν τους εκλεγμένους μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης. Το Δ.Σ. του κόμματος συναντήθηκαν με τον εκλεγμένο μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.

Το Δ.Σ. του κόμματος υπό την προεδρία του προέδρου Μουσταφά Αλή Τσαβούς επισκέφθηκε αρχικά τον μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μέτε στο γραφείο του. Στην συνάντηση που διήρκεσε πάνω από μια ώρα, εξετάσθηκαν ιδιαίτερα οι εξελίξεις στον νόμο των 240 ιμάμηδων. Στην συνάντηση που είχε η ηγεσία του DEB με τον μουφτή Αχμέτ Μέτε εξετάσθηκαν θέματα που αφορούν την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης.

Το Δ.Σ. του κόμματος DEB αργότερα επισκέφθηκε τον μουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ. Στην συνάντηση στην Κομοτηνή, εξετάσθηκαν ο νόμος των 240 ιμάμηδων και διάφορα θέματα που αφορούν την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων. Ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς στις συναντήσεις με τους μουφτήδες, ανέφερε πως η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης αντέδρασε ενάντια στον νόμο για τους 240 ιμάμηδες και ότι είναι ανάγκη να ακυρωθεί ο νόμος. Ο Αλη Τσαβούς ανέφερε πως στο θέμα των θρησκευτικών ελευθεριών και του αγώνα για τις μουφτείες, βρίσκονται πάντα δίπλα στην μειονοτική κοινότητα και σε αυτούς που δίνουν αυτόν τον αγώνα, και εξέφρασε την άποψη πως πρόκειται για έναν αγώνα για ένα δημοκρατικό δικαίωμα.

Οι εκλεγμένοι μουφτήδες Αχμέτ Μέτε και Ιμπραήμ Σερίφ ευχαρίστησαν την ηγεσία του DEB για την επίσκεψη τους.

DSC_0008_8

 

DSC_0019_5

DSC_0028_5

Ιστοσελίδα του κόμματος DEB 9/9/2013