ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Επίσκεψη από τον Νότιο Έβρο στο Λαλάπασά

Bekir

Στις 1 Σεπτεμβρίου ημέρα Κυριακή οργανώθηκαν οι Παραδοσιακοί Αγώνες Πάλης με λάδι και Πολιτιστικές Εκδηλώσεις που ετησίως οργανώνονται από τον δήμο του Λαλάπασά – Αδριανούπολης. Στην εκδήλωση μετείχαν ο δήμαρχος του Λαλάπασά Αλή Οσμάν Ουζμάν, ο δήμαρχος του Σούλογλου Ερόλ Ατίκ, ο έπαρχος του Λαλάπασά Μεχμέτ Ντουργκούτ, ο διοικητής φρουράς, οι βουλευτές Αδριανούπολης Κεμάλ Ντεγιρμέντερελί και Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας Ν. Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου, ο Αληριζά Βελί-μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου και πολλοί καλεσμένοι.

Μετά από τις ομιλίες των επισήμων έγιναν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις και ακολούθησαν οι αγώνες πάλης με λάδι.

Ο πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Μειονότητας Ν. Έβρου Μπεκίρ Μουσταφάογλου και ο Αληριζά Βελί-μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου, επισκέφτηκαν τον δήμαρχοι του Λαλάπασά Αλή Οσμάν Ουζμάν στο γραφείο του, του προσέφεραν ένα έμβλημα του συλλόγου και τον ευχαρίστησαν για την πρόσκληση.

Ο Μπεκίρ Μουσταφάογλου και ο Αληριζά Βελί από τον σύλλογο Νότιου Έβρου επισκέφθηκαν επίσης τον πρόεδρο του Συλλόγου Παραδοσιακών Χορών Βαλκάνιων Τούρκων Αχμέτ Ντορτλέρ, και αντάλλαξαν απόψεις μαζί του.

Bekir-Aliriza

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 8/9/2013

Σχ : Ο σύλλογος του κ. Μουσταφάογλου είναι το τουρκικό συλλογικό μόρφωμα του νομού Έβρου. Με πολύ καλές φυσικά σχέσεις με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής. 

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone