ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΤΑΚΑΝ

Δεύτερη μέρα διαμαρτυριών για τον Ατακάν

001

Η αστυνομία επενέβη ενάντια στην ομάδα που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Τουζλουτσαγίρ της Άγκυρας ως διαμαρτυρία για τον θάνατο του Αχμέτ Ατακάν στο Χατάι. Στην Κωνσταντινούπολη η αστυνομία επενέβη με σπρέι πιπεριού και πεπιεσμένο νερό στην Κωνσταντινούπολη σε βάρος ομάδας που θέλησε να κάνει πορεία προς τα γραφεία του ΑΚΡ στο Καντίκιοϊ. Η ομάδα διαλύθηκε στους γύρω δρόμους. Αστυνομικές επεμβάσεις υπήρξαν σε Σμύρνη, Χατάι και Μερσίνα.

Ομάδα που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Τουζλουτσαγίρ στην Άγκυρα, έκανε διαμαρτυρία για τον θάνατο του Αχμέτ Ατακάν στα επεισόδια του Χατάι. Έστησαν οδοφράγματα, και όταν παρά τις αστυνομικές προειδοποιήσεις δεν διαλύθηκαν, υπήρξε επέμβαση με ΤΟΜΑ και σπρέι πιπεριού. Η ομάδα αντέδρασε βάζοντας φωτιά στα οδοφράγματα και πετώντας πέτρες.

Περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν και στο Αλτιγιόλ του Καντίκοϊ, για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του Αχμέτ Ατακάν. Η ομάδα ζήτησε επίσης να αφεθούν ελεύθερα τα άτομα που συνελήφθησαν χτες, και όταν αργότερα θέλησαν να βαδίσουν προς τα γραφεία του ΑΚΡ, επενέβη η αστυνομία. Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά στα οδοφράγματα που έστησαν. Με την χρήση σρπέι πιπεριού και πεπιεσμένου νερού, η ομάδα διαλύθηκε στα γύρω στενά. Κάποιοι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και πυροτεχνήματα στους αστυνομικούς.

……………

Εφ. Χουριέτ 12/9/2013