ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΤΑΦΟΥΣ ΑΛΕΒΙΤΩΝ

Επίθεση σε νεκροταφείο αλεβιτών στην Σμύρνη

fft64_mf1662315

Άγνωστο άτομο ή άτομα προκάλεσαν ζημιές σπάζοντας 20 σχεδόν τάφους αλεβιτών

ΣΜΥΡΝΗ –Πριν από ένα μήνα άγνωστο άτομο ή άτομα έκαψαν τον γραφείο υπαλλήλου στο νεκροταφείο της συνοικίας Ναλντοκέν της επαρχίας Μπορνόβα. Μετά από αυτό το περιστατικό, χτες άτομα που μετέβησαν στο νεκροταφείο, είδαν αυτή τη φορά τάφους με σπασμένες τις ταφόπλακες.

Η αστυνομία μετά από την καταγγελία μετέβη εκεί και έκανε έρευνες. Διαπιστώθηκε πως τα 20 περίπου άτομα, στους τάφους των οποίων προκλήθηκαν ζημιές, ήταν όλοι αλεβίτες.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ

Η πρόκληση φθοράς στους τάφους εξόργισε τους συγγενείς των θανόντων. Συγκεντρωμένοι στους τάφους, ανέφεραν πως πίσω από αυτή την πράξη υπάρχουν πολιτικά κίνητρα και ότι προσδοκούνε την εξεύρεση των ατόμων που το έκαναν.

Ο Τζεμάλ Μποράν που συναντήθηκε με μέλη των οικογενειών αυτών των τάφων, δήλωσε : Ο δήμος έστησε πάλι τον περίβολο του νεκροταφείου, έκανε τοίχο. Αλλά μετά από αυτό πρώτα προκλήθηκε ζημιά στο δωμάτιο του υπαλλήλου και μετά στους τάφους μας. Δεν ξέρω με τι στόχο έγινε αυτό. Δεν θέλω να αναζητήσω πολιτικό κίνητρο, αλλά το γεγονός πως έγινε μόνο σε τάφους αλεβιτών, εκεί οδηγεί. Ζητάμε να υπάρξει υπεύθυνος ασφαλείας στο νεκροταφείο. Και προσδοκούμε από την αστυνομία να συλλάβει τους δράστες¨.

………….

Εφ. Ραντικάλ 23/9/2013

 Σχ : Πολλοί Κούρδοι είναι αλεβίτες. Εξ ου και η αναφορά σε πιθανά πολιτικά κίνητρα.