ΙΦΤΑΡ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΩΡΑΙΟ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Aπό τον νομό Ξάνθης βγήκε το μήνυμα ¨Μην ακουμπάτε καθόλου την θρησκεία και τα τζαμιά μας¨

yassi 1

Στο Ωραίο ο νομός Ξάνθης έδειξε πως είναι ένα σώμα και μια γροθιά. Οι άνθρωποι της μειονότητας με ένα στόμα είπαν ¨ Μην ακουμπάτε καθόλου την θρησκεία και τα τζαμιά μας, και έκαναν πάλι έκκληση στο ελληνικό κράτος να αλλάξει γνώμη για αυτό το λάθος που κάνει.

…………………….

Στο ιφτάρ στο Ωραίο μετείχαν πολλοί ομογενείς από την ορεινή περιοχή, ενώ την στήριξη του παρείχε μετέχοντας και ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ.

Στο ιφτάρ μετείχαν ο πρόξενος της T.C. στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ, ο υποπρόξενος Αλπέρ Ατάκ, ο βουλευτής Χουσείν Ζεϊμπέκ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, οι επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών της αντιπολίτευσης Τζεμίλ Καμπζά και Μουσταφά Αγγά, ο πρόεδρος της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης του DEB Οζάν Αχμέτογλου…………

……………………

yassi zeybek

Εφ. Μπιρλίκ 6/8/2013

Η ιστοσελίδα παραπέμπει και σε βίντεο από την συγκεκριμένη εκδήλωση από τα οποία μεταφράσαμε την ομιλία του αντιπρόεδρου του DEB Οζάν Αχμέτογλου :

yassi ozan

¨Τα τζαμιά είναι δικά μας. Αξιότιμοι ομογενείς μου και τα σχολεία ήταν δικά μας, αλλά δυστυχώς εμείς δεν αγωνιστήκαμε και παραδώσαμε τα σχολεία μας. Εάν δεν αγωνιστούμε, τότε 20 χρόνια αργότερα θα παραδώσουμε και τα τζαμιά μας. Η απόφαση είναι της τουρκικής μειονότητας Δυτική Θράκης. Εμείς ως κόμμα DEB θα είμαστε πάντα στην υπηρεσία της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκη και θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή. Καλό Μπαϊράμι¨.