ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ

Σημαντικές μηνύματα βγήκαν στο ιφτάρ των διαχειριστικών επιτροπών

mutevelli 1

Τα μέλη των διαχειριστικών επιτροπών τζαμιών Ροδόπης αυτοί οι οποίοι υπηρετούν εθελοντικά στα τζαμιά, που στηρίζουν τα τζαμιά, εργάζονται στον οίκο του Αλλάχ και προσπαθούν να μεταδίδουν αξίες στις επόμενες γενιές, συναντήθηκαν σε ιφτάρ από το οποίο βγήκαν μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας προς όλους.

Με επικεφαλής την αιρετή μουφτεία Κομοτηνής οι διαχειριστικές επιτροπές των χωριών της Ροδόπης παρέθεσαν δείπνο ιφτάρ. Στην ομιλία που έκανε στο γεύμα ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, έστειλε σημαντικά μηνύματα προς το ελληνικό κράτος.

Ανέφερε πως τον τελευταίο καιρό το ελληνικό κράτος επιχειρεί να κάνει παιχνίδι με τους θρησκευτικούς λειτουργούς της μειονότητας και τα τζαμιά, παιχνίδι που δεν θα πετύχει όπως είπε, και πρόσθεσε πως σε αυτό το άσχημο παιχνίδι οργάνου αποτελούν μόνο 1-2 δυναστείες που είναι πολύ γνωστές μέσα στην μειονότητα.

Ο μουφτής Ιμπραήμ Σερίφ στην ομιλία του έδωσε σημαντικά μηνύματα και είπε ¨Τις επόμενες μέρες μας περιμένουν σημαντικές εξετάσεις. Αυτοί έχουν υποβάλει αιτήματα για τα τζαμιά μας, αποτελούν ουσιαστικά δουλειά 2-3 δυναστειών της Δυτικής μας Θράκης¨, στέλνοντας σημαντικά μηνύματα στην τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης και στο ελληνικό κράτος.

Στο δείπνο ιφτάρ μεταξύ των μετεχόντων ήταν ο υποπρόξενος Αλπέρ Ατάκ, οι βουλευτές Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν και Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο βοηθός μουφτή Φαχίμ Αχμέτ, ο πρόεδρος του Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Δυτικής Θράκης Αχμέτ Αρίφ, και πολλά μέλη διαχειριστικών επιτροπών.

…………………

mutevelli haciosman

Αχμέτ Χατζηοσμάν : Η Τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης είναι εδώ, τα άτομα που έχουν λόγο βρίσκονται εδώ. Εμείς άλλωστε ποτέ δεν αποδεχτήκαμε αυτόν τον νόμο και δεν είναι δυνατόν να τον δεχτούμε. Δεν μπορείτε να διδάσκετε την θρησκεία με ανθρώπους που βρίσκετε από τον δρόμο¨

……………

Εφ. Μπιρλίκ 5/8/2013

Σχ : Και μετά βγαίνουν οι γελοίοι συνάδελφοι του Χατζηοσμάν στην βουλή και λένε ¨όχι δεν υπάρχουν Τούρκοι στην βουλή, όλοι είναι Έλληνες¨. Στην πραγματικότητα αυτή η πράξη τους είναι εξόχως φασιστική ! Μα ο άνθρωπος το λέει παντού. Τώρα αν εσύ το καταπίνεις αυτό για τα ψηφαλάκια, άλλο καπέλο….