ΤΟΥΡΚΟΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

Yπέροχο γλέντι μπαϊραμιού στην Ρόδο !

c287a06d601b14d8c5e1706c093840ac_XL

Το πλέον λαμπρό γλέντι μπαϊραμιού που οργάνωσαν Τούρκοι μουσουλμάνοι της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε στις 8 Αυγούστου με την συμμετοχή 750 ατόμων στην αίθουσα γάμου CASTELLO ROZO

Στο γεύμα μετείχαν ο πρόξενος Ρόδου της T.C. κύριος Χακάν Αϊτέκ και η σύζυγος του Μπουλντάν Αϊτέκ, ο υποπρόξενος Μεϊσούν Ατασόϊ, ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσων Χατζηδιάκος, η υπεύθυνη για τον τουρισμό από την Γραμματείας της Περιφέρειας Λίτσα Τακλάκη, ο προϊστάμενος πολεοδομίας του δήμου Ρόδου Μάκης Ευθυμιάδης, μέλη του συλλόγου Αδελφοσύνη των μουσουλμάνων Ρόδου και πολλοί ομογενείς.

Ο πρόξενος Ρόδου της T.C. κ. Χακάν Αϊτέκ κατά την ευχετήρια ομιλία του, ευχαρίστησε όλους όσους μετείχαν στο γλέντι και στο γεύμα. Ο Αϊτέκ κατά το τελευταίο τμήμα της ομιλίας του που περιείχε μηνύματα ενότητας, ομοψυχίας και αδερφοσύνης ανέφερε : ¨ Μόνος σκοπός εκδηλώσεων σαν και αυτή είναι το να μας ενώνουν, να συντηρούν τον αέρα της ενότητας και ομοψυχίας και να δυναμώνουν τους δεσμούς αγάπης και σεβασμού μεταξύ ημών¨.

Αργότερα ο αντιπεριφερειάρχης Χατζηδιάκος ανέφερε πως άνθρωποι διαφορετικών θρησκειών και καταγωγής ζούνε αδερφικά στην Ρόδο και συνεχάρη τους ομογενείς για το μπαϊράμι.

Στην συνέχεια παιδιά που εκπαιδεύονται από τους δασκάλους Τζαχίτ Αλιοσμάν και Γκιουλτέν Αλιοσμάν ερμήνευσαν διάφορα σκετς. Ο κόσμος εξέφρασε την στήριξη του στα παιδιά με δυνατό χειροκρότημα.

Ακολούθως ανέβηκαν στην σκηνή καλλιτέχνες από το TRT. Συνοδεία σύγχρονης μουσικής η βραδιά πέρασε στο στάδιο του γεύματος και υπήρξαν αξέχαστες στιγμές.

Στην εκδήλωση υπήρξε και λαχειοφόρος αγορά. Προσφέρθηκαν δώρα όπως τηλεόραση με μεγάλη οθόνη, κινητό τηλέφωνο, δύο εισιτήρια πάνε-έλα για Μαρμαρίδα κ.α.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε μέχρι αργά.

Οι ομογενείς μας ανέφεραν πως επρόκειτο για την πιο όμορφη και υπέροχη εκδήλωση που έχουν ζήσει ως τώρα και ευχαρίστησαν όλους όσους μόχθησαν για αυτή.

Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 10/8/2013

 Σχ : Προφανώς επρόκειτο για γιορτή που οργάνωσε και φυσικά πλήρωσε το τουρκικό προξενείο. Γιατί δεν το λέει ο αρθρογράφος δεν αντιλαμβανόμαστε. Τώρα τι δουλειά είχαν οι χριστιανοί αξιωματούχοι σε μια βραδιά εκτουρκισμού των μουσουλμάνων της Ρόδου, θα σας γελάσω… Να τους ρωτήσετε.