ΤΑ ΚΥΝΙΚΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΩΝ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΩΝ

Πρόταση σοκ για την Συρία από την Σαουδική Αραβία προς την Ρωσία

21037118 (1)

Αναφέρεται πως η Σαουδική Αραβία που είναι από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης που δύο χρόνια τώρα πολεμά τον Άσαντ στην Συρία, πρότεινε στην Ρωσία ¨Να αγοράσουμε όπλα για να μειώσετε και εσείς την στήριξη σας προς τον Άσαντ¨.

Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Ρόιτερ στην Μέση Ανατολή και με Δυτικούς διπλωμάτες, η πρόταση έγινε από τον πρίγκιπα και επικεφαλής των Σαουδαραβικών υπηρεσιών Πληροφοριών Μπαντάρ Μπιν στην συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με τον Ρώσο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο πρίγκηπας είπε στον Πούτιν να μειώσει την ισχυρή του στήριξη προς τον Άσαντ και ότι αν δεν εμπόδιζε σχετικό ψήφισμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα αγόραζαν από την Ρωσία όπλα αξίας 15 δις $. Επίσης περιέγραψε πως θα μπορούσαν να εγγυηθούν πως το αέριο του Κόλπου δεν θα απειλούσε την θέση της Ρωσίας ως μεγαλύτερου προμηθευτή αερίου της Ευρώπης.

Η Ρωσία από τότε που ξέσπασε η εξέγερση διασφαλίζει όπλα και διπλωματική στήριξη στην Συρία, και παίρνει μόνιμα θέση ενάντια στις κυρώσεις που προτείνονται στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Εφ. Χουριέτ 7/8/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone