ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Επέμβαση με σπρέι πιπεριού

Ομάδα που ξεκίνησε με τα πόδια από Αττάλεια, Εσκισεχίρ και Άγκυρα, έφτασε χτες στην Κωνσταντινούπολη. Χτες το βράδυ 13 άτομα από την αποβάθρα στο Μπεσίκτας πήραν το δρόμο για το πάρκο Γκεζί. Στην πορεία τους μπροστά στο στάδιο Ινονού εντάχθηκαν ο βουλευτής Μερσίνας του BDP Ερτουγρούλ Κιουρκτσού και ο συγγραφέας Ιλχσάν Ελιατζίκ.

fft78_mf1605180

Στις 21.00 τα ΜΑΤ τους έκλεισαν το δρόμο επί της λεωφόρου Γκιουμουσιού και τους προειδοποίησαν να διαλυθούν. Τότε η ομάδα των 20 αυτών ατόμων μαζί με τον βουλευτή Μερσίνας του BDP Ερτουγρούλ Κιουρκτσού άρχισαν καθιστική διαμαρτυρία στα σκαλιά του πάρκου Γκιουμουσιού. Τα ΜΑΤ τότε έπιασαν τους διαδηλωτές που αντιστεκόταν και καθόταν κάτω και σέρνοντας τους τους απομάκρυναν από τα σκαλιά. Μετά από αυτή την σκληρή επέμβαση της αστυνομίας, η ομάδα διαλύθηκε. Την ώρα που η αστυνομία απομάκρυνε σηκωτούς τους διαδηλωτές, και ο Κιουρκτσού χτυπήθηκε από τα σπρέι πιπεριού. Μάλιστα φάνηκε πως ένας διαδηλωτής παρά το ότι ήταν στο έδαφος, ο αστυνομικός του έριχνε σπρέι πιπεριού.

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/53764/24560834/1/polis-boyle-mudahale-etti.aspx

Εφ. Χουριέτ 21/8/2013

 Σχ : Το βίντεο που βρήκαμε από το Youtube έχει διάρκεια 6+ λεπτών ενώ αυτό της Χουριέτ είναι 1,5 λεπτό. Είναι εντυπωσιακό πως την ώρα που δύο ειρηνικοί διαδηλωτές είναι ξαπλωμένοι κάτω, πάει ο αστυνομικός  και τους ρίχνει εξ επαφής σπρέι πιπεριού.