ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ ΚΙΜΑΣ

Χάσμα στις τιμές του κιμά

21034367

Ο Μπουλέτν Τούντς-πρόεδρος της Ένωσης παραγωγών κόκκινου κρέατος Τουρκίας, ανέφερε πως το κόκκινο κρέας πωλείται σε διάφορες τιμές και δήλωσε πως ¨Σήμερα ο ίδιος κιμάς που πουλιέται 35 λίρες το κιλό, πουλιέται και 18 λίρες¨.

Ο Τουντς ανέφερε την δήλωση του πως οι τιμές του κρέατος είναι διαφορετικές στις επιχειρήσεις, και κάλεσε τους καταναλωτές να δείξουν ευαισθησία απέναντι σε αυτό το θέμα.

Ο Τουντς ανέφερε πως κατά τον μήνα του Ραμαζανιού υπήρξε 1,5 περίπου λίρα αύξηση στην τιμή του κόκκινου κρέατος, και περιέγραψε πως λόγω της αυξημένης κατανάλωσης παρήχθηκε και περισσότερο κρέας.

…………………

Ο Τουντς ανέφερε πως κατά τα περασμένα 3 χρόνια οι παραγωγοί κρέατος είχαν ζημία και είπε : Αυτή τη στιγμή οι τιμές είναι στο επίπεδο που έπρεπε να είναι. Είναι σε λογικό επίπεδο. Τα περασμένα χρόνια οι παραγωγοί είχαν ζημίες, αλλά με αυτή την τιμή θα τις αποτρέψουν. Σχετικά με το θέμα της διαφοράς των τιμών. Υπάρχουν διαφορές στις τιμές που πουλάνε διάφορες επιχειρήσεις. Σήμερα στην Κωνσταντινούπολη κιμάς που πουλιέται 35 λίρες το κιλό, πουλιέται επίσης και 18 λίρες. Αν τώρα ο καταναλωτής παραβλέπει αυτή την διαφορά και παίρνει τον ακριβό, μετά δεν έχει δικαίωμα να παραπονιέται¨.

………….

Εφ. Χουριέτ 7/8/2013 

Σχ : Η ισοτιμία είναι 1 ευρώ = 2,56 τ.λ. Με μια μέση τιμή αν πούμε 25 λίρες το κιλό είναι δηλαδή 10 ευρώ το κιλό !