ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΜΟ

Πέτυχαν να διαφύγουν ενώ περίμεναν την εκτέλεση τους

af759bbda078f2d5b6de55e1971bb263_BRAHIM~1

Οι Ιμπραήμ Τζουμά Ατό και Μουχάμεντ Τζουμά Ατό δύο εκ των διασωθέντων από την σφαγή που έκαναν οι ισλαμικές συμμορίες στην συμμορίες Τελ Αράν και στην Τελ Χασίλ, πέτυχαν να αποδράσουν από την συμμορία που τους είχε πιάσει ομήρους. Οι δύο Κούρδοι νέοι λένε πως θα τους εκτελούσαν κόβοντας τους τα κεφάλια και ότι κατάφεραν να διαφύγουν σπάζοντας το παράθυρο στο μέρος όπου κρατούνταν.

Ο Ιμπραήμ Τζουμά Ατό μετά από νοσηλεία στο νοσοκομείο περιγράφει αυτά που έζησε λέγοντας πως ¨Αυτό που ζήσαμε ήταν ένας εφιάλτης, διότι περιμέναμε πως το πρωί μόλις ξημέρωνε θα μας εκτελούσαν¨.

Οι Ιμπραήμ Τζουμά Ατό και Μουχάμεντ Τζουμά Ατό από την οικογένεια Ατό, δηλώνουν πως την μέρα που άρχισε η σφαγή σε Τελ Αράν και Τελ Χασίλ, προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά συνελήφθησαν σε σημείο ελέγχου, και ακολούθως μεταφέρθηκαν σε δικαστήριο που είχαν συστήσει οι συμμορίες. Ο 22 ετών Ιμπραήμ Τζουμά Ατό περιγράφει πως στο δήθεν δικαστήριο σαρίας που είχε στηθεί στο χωριό Νικερίνε τον βασάνισαν σκληρά. Ο Ιμπραήμ Τζουμά Ατό λέει πως τους βασάνιζαν όλη την μέρα και περιγράφει ως εξής : Μας χτυπούσαν σε όλα τα σημεία του σώματος με χοντρά καλώδια. Κεφάλι, μάτι, πρόσωπο, τυχαία όπου να είναι βαρούσαν. Το μόνο που θέλανε από εμάς ήταν να παραδεχτούμε πως είμαστε ΠΚΚδες. Τους είπαμε πως δεν είμαστε. Αλλά δεν άλλαξε τίποτε. Έστησαν ένα δικαστήριο από μόνοι τους και μας προσήγαγαν ενώπιον του. Το δικαστήριο χωρίς να μας ρωτήσει τίποτε μας είπε πως ¨η ποινή σας για τα εγκλήματα κατά της θρησκείας είναι η εκτέλεση¨. Μάλιστα είπαν και τον τρόπο εκτέλεσης της ποινής. Θα μας εκτελούσαν με αποκεφαλισμό. Άλλωστε αμέσως μετά από το δικαστήριο μας παρέδωσαν στο Μέτωπο Ελ Νούσρα.

9093104bd1b2eded7e874103812800b3_BRAHIM31

………..

Μας πήγαν και μας πέταξαν σε ένα δωμάτιο. Και μας είπαν πως θα μας εκτελέσουν με αποκεφαλισμό. Εκεί μας έκαναν μια σειρά από σκληρά βασανιστήρια. Μας έλεγαν πως ¨Εσείς η οικογένεια Ατό είστε όλοι ΠΚΚλήδες. Θα εξαφανίσουμε την ρίζα της οικογένειας σας. Όλοι σας είστε άπιστοι¨. Και όμως εμείς ως τότε τηρούσαμε και την νηστεία. Άπιστοι ήταν αυτοί που δεν νήστευαν. Μάλιστα όλες αυτές τις κακίες τις έκαναν στο όνομα της θρησκείας. Καθώς υπήρχε η απόφαση του στημένου δικαστηρίου δεν μας δίκασαν ξανά. Ο τοπικός υπεύθυνος της περιοχής μας είπε πως ¨Αύριο το πρωί θα κόψουμε τα κεφάλια σας. Θα το κάμναμε και απόψε, αλλά αύριο θα έρθει και ο γενικός αρμόδιος και το αφήσαμε για να πάρουμε και την έγκριση του¨.

…………….

Αφού σιγουρεύτηκα πως κοιμήθηκαν οι συμμορίτες, σηκώθηκα όρθιος και κοίταξα προς το παράθυρο. Την ίδια στιγμή και ο ανιψιός μου πετάχτηκε. Γιατί και αυτός είχε δει το ίδιο μέρος. Αλλά κανένας δεν είχε πει τίποτε στον άλλο. Από το ίδιο παράθυρο βλέπαμε προς την ζωή. Άρχισα σιγά σιγά να ξηλώνω το κούφωμα. Στον άλλο είπα να είναι πίσω από την πόρτα. Δεν δυσκολεύτηκα να το ξηλώσω. Πλέον η ζωή ήταν μπροστά μου. Βγήκα πρώτα σιγά σιγά εγώ. Ακολούθως ήρθε ο Μουχάμεντ. Έλεγξα γύρω και δεν ήταν κανείς. Μόνο στην πόρτα ήταν ένας ηλικιωμένος σκοπός που κοιμόταν. Μου πέρασε από το μυαλό να τον σκοτώσω και να φύγω, αλλά δεν το έκανα για να μην ξυπνήσουν οι άλλοι. Σιγά σιγά απομακρυνθήκαμε από εκεί. Αφού περάσαμε από την περιοχή τους ήταν σαν να πετούσαμε. Διότι ήταν σαν να γεννηθήκαμε ξανά¨.

…………….

Κουρδικό πρακτορείο Φιράτ 6/8/2013