Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΠΩΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΑΛΛΑ…

Ανακοινώθηκε η αναφορά του εμπειρογνώμονα : Ο θάνατος για τους 30 μεταλλωρύχους φαινόταν πως ερχόταν !

madenci_9_0

Ολοκληρώθηκε για πέμπτη φορά η έκθεση εμπειρογνώμονα σχετικά με τον θάνατο των 30 μεταλλωρύχων από έκρηξη μεθανίου. Η έκθεση φανερώνει πως η σφαγή των εργατών φαινόταν πως ερχόταν.

Ολοκληρώθηκε η έκθεση του 5ου εμπειρογνώμονα που ζήτησε το δικαστήριο για την υπόθεση του θανάτου των 30 εργατών που συνέβη στο Ζόγκουλντακ στις 17/5/2010 λόγω έκρηξης μεθανίου.

Μπορούσε να προβλεφτεί, μπορούσε να αποτραπεί

Μετά από την καταστροφή με το μεθάνιο εκεί ασκήθηκε δίωξη σε 28 άτομα –μεταξύ των οποίων ο τότε διευθυντής της Karadon Müessese Ισμαήλ Γκιουνέρ και ο ιδιοκτήτης μιας υπεργολαβικής εταιρίας- και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως 15 ετών για ¨πρόκληση θανάτου και τραυματισμού σε περισσότερα από ένα άτομα¨.

Το δικαστήριο σε προηγούμενη του μέρα εκδίκασης, είχε απορρίψει την 4η έκθεση εμπειρογνώμονα και είχε αποφασίσει να ετοιμαστεί άλλη.

Μετά από αυτό ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην εισαγγελία του Ζόγκουλντακ η νέα έκθεση που ετοιμάστηκε.

Η έκθεση αυτή καταλογίζει φταίξιμο πρώτου βαθμού στην υπεργολαβική εταιρία Χαλίμ Κιοσέ και δεύτερου βαθμού στον διευθυντή της Karadon Müessese Ισμαήλ Γκιουνέρ. Υπογραμμίζεται μάλιστα πως το περιστατικό ήταν κάτι που ¨μπορούσε να προβλεφτεί και να αποτραπεί¨.

……………….

Haber.sol.org 4/8/2013

Μοιραστείτε
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone